Budapesten immár VII. alkalommal került megrendezésre a május elsejei Nagy Futam, a Hungaroring Sport Zrt. szervezőinek köszönhetően.

Idén is sokan voltak kíváncsiak a nagy futamra, rengetegen látogattak ki az eseményre és kísérték figyelemmel kedvenc pilótáik bemutatóit az Andrássy úton.

A délelőtt folyamán a nézőknek lehetőségük volt belátogathattak a paddock területére, ahol testközelből nézhették meg a délutáni futamon fellépő sport és veterán autókat.

A futam 14:00-kor kezdődött, amit a magyar szurkolók nagy kedvence és a futam sztár vendége Max Verstappen, a Forma 1-es Red Bull pilóta indított el. Európában először pályára gurult a Formula-E autó Jerome d’Ambrosio, belga autóversenyzővel, aki látványos, de annál halkabb bemutatott tartott az elektromos autójával. A magyar autóversenyzők sem maradhattak ki a sorból Michelisz Norbert, Kiss Norbert és az idei a rallykrossz világbajnokságon induló Szabó Krisztián, illetve a Dakar rallyn 14. alkalommal rajthoz álló Szalay Balázs is megjelent egy-egy bemutató kör erejéig. Továbbá jelen volt az ifjú újonc TRC pilóta, Tassi Attila és Vincze Ferenc rallyversenyző is.

Az eseményt végül Jerome d’Ambrosio és Max Verstappen zárta.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

16 + 4 =