Malacka, medve, tündérek…. – Natúrparki mesetúra június 12-én

0
SAMSUNG CSC

Egyszer volt, hol nem volt, a Csömötei-hegyen, sőt az Írottkő Natúrpark határain is túl, volt egyszer egy nagyon lelkes natúrparki túravezető, Bogáti András.

Az önkéntes túravezető 2014-ben egy szép tavaszi napon felkerekedett, hogy Malackaként próbáljon szerencsét a Kőszegi-hegységben. A natúrparki egyesület önkéntesei, köd előttük – köd utánuk, szintén jelmezt öltöttek, és támogatták a túrázó családokat abban, hogy több játékos feladat megoldása után meghódítsák a natúrpark „fele-királyságát”. 2015-ben már közel 130-an csatlakoztak Malackához, hogy segítsenek neki kiszabadítani azt a katicabogarat, akit a gonosz Munyák szakított el testvérétől. És a csapat sikerrel járt, a túra végén mindenki elnyerte méltó jutalmát.

Közkívánatra a túravezető hálás szerepét idén is Malacka (Bogáti András) látja el, de további meseszereplők (csak hogy néhányat említsünk: Jancsi betyár, Medve, Tündérek) felbukkanása és játékos próbatételek is várhatóak a Kőszeg Fő teréről a Szulejmán-kilátóhoz vezető útvonal mentén.   A 2016-os esztendő nagy kérdése, hogy sikerül-e a csapatnak megoldani a Csömötei boszorkány furfangos feladatait, és meghódítani a Szulejmán-kilátót?   

A Weöres Sándor Színház és a Kőszegi Városi Múzeumok támogatásának köszönhetően idén is változatos jelmezekkel és felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak a túrán résztvevő gyermekek és felnőttek!

Az ingyenes kirándulásra előzetes jelentkezés nem szükséges, az érdeklődők – a bátrabbak saját jelmezben! – egyszerűen keressék Malackát június 12-én vasárnap 10 órakor a kőszegi Tourinform környékén.

mesetura

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

4 + 4 =