LISZI Iroda nyílt Oladon – Az iroda önkéntes klubot is működtet

0

Mi célt szolgál az év elején indult Lakóközösségi, Információs és Szolgáltató Iroda? Ezt, és még sok minden más megtudhatnak tájékoztató cikkünkből.

Mi az a LISZI?         
Lakóközösségi, Információs és Szolgáltató Iroda (LISZI) nyílt 2014. januárjától az oladi városrészen a Simon István utca 2-6. szám alatt (Oladi ÁMK). Az iroda célja a közösségi együttműködést támogató helyi összefogás erősítése 7 különböző témájú klub folyamatos működésével. A program 2014. január 1-től 2015. februárjáig tart. Ez idő alatt felújításra kerül a lakótelep egyik játszótere, mely tervezett átadása 2014. szeptemberében lesz, egy egész napos családi nappal egybekötve. Szeretnének kialakítani a lakótelepen egy közösségi kertet, amelyet az ott élők gondoznának. Ehhez kapcsolódóan egy Magbörzét is szerveznek, melyben magok, palánták, növények mellett hasznos tanácsokat is kaphatnak az újdonsült kertbarátok.

Milyen programokat szervez a LISZI?
Szaktanácsadásokat szerveznek különböző témákban (pénzügy, jog, életvezetés, mentálhigiéné, hőszigetelés-fűtés, táplálkozás, esélyegyenlőség, stb.), melyre a lakótelepen élőket várják. A tanácsadásokkal a mindennapi élethelyzetekben felmerülő problémák megoldásainak megtalálását szeretnék segíteni.
Lakossági fórumokat is tartanak. Emellett 7 klub (baba-mama klub, kertbarátok klubja, önkéntesek klubja, hit-nemzet-közjó klub, játék és informatika klub, életmód-ifjúság klub, barkácsklub) is elindult, melyekbe bárki csatlakozhat.

Kiket várnak az önkéntes klub foglalkozásokra?
Az önkéntes klub foglakozásaira azokat várják, akik szeretnének segíteni a körülöttük élő embereknek és embereken, önkéntes munkájukkal szeretnék jobbá tenni lakókörnyezetüket, szeretnének közösségben lenni, jó célokért tevékenykedő csapathoz tartozni, szeretnének maradandót alkotni, értéket létrehozni. Azokat a diákokat is várják, akik iskolai közösségi szolgálati óráikat lakóhelyükön szeretnék teljesíteni. Valamint olyan álláskeresők részvételére is számítanak, akik foglakoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek és a lakótelepen szeretnék teljesíteni a foglalkoztatást helyettesítő támogatáshoz szükséges 30 nap közérdekű önkéntes munkájukat.

Miért érdemes bekapcsolódni az önkéntes klub tevékenységébe?
Aki jelentkezik és részt vesz a klub foglalkozásain hasznos információkat szerezhet az önkéntességről, annak jelenlegi helyzetéről, jól sikerült magyarországi önkéntes megmozdulásokról, új barátokat szerezhet, pályakezdőként pedig munkatapasztalatra tehet szert. Emellett kipróbálhatja magát különböző önkéntes tevékenységekben, mely által készségei, kompetenciái általa személyisége is fejlődhet.

Hol jelentkezhet az aki szeretne önkéntes tevékenységet vállalni, szeretne részt venni az önkéntes klub foglalkozásain?
Az iroda weboldala: www.lisziszombathely.hu. Az érdeklődő ezen a honlapon megtalálhatja az iroda munkatársainak elérhetőségeit. A munkatársaknál érdeklődhet az önkéntes klub aktualitásairól.

[divider]

Hírlevél Plusz & Vas Megyei Önkéntes Centrum együttműködés

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

10 − 9 =