„Végignézünk azokon, akiket szeretünk, s akik még itt lehetnek. Egyik percről a másikra szívbe markoló fájdalommal értjük meg, hogy ha nem figyelünk, nemcsak az élet rohan el mellettünk, hanem mi is, mindent magunk mögött hagyva, ami értékes.”

December 18-án 17:00 órai kezdéssel került megrendezésre Horváth Nikoletta könyvbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Ez már a negyedik ilyen találkozó volt, hiszen Niki vendég volt itt már egy beszélgetésen és két másik könyvének 1-1 bemutatójára is itt került sor.

Az egy órás bemutató tartalmasan telt el, a könyv mellett még számos téma felmerült.

Elsőként a címről esett szó, hiszen aki belelapozott a könyvbe láthatta, hogy ebben már más jellegű írások, versek is találhatóak. Niki szerint a könyvben csak az ő kis versei vannak, számára a szép versek többek között József Attila és Radnóti Miklós tollaiból születtek. Elmondta azt is, hogy spontán ír, az ötlet csak úgy jön, kényszerből nem tudna írni. A hirtelen jövő ötletek miatt a párnája alatt is mindig van felvevő, a jó gondolatok megőrzése érdekében.

Szó esett egy-egy napjáról is. Beszélt arról milyen egy átlagos napja és hogyan zajlik egy napja, ha vizsgálatra kell mennie.

Elmondta, hogy ugyan utazni már ritkán utazik, a helyi óvodákba és iskolába sokszor ellátogat és egy-egy óra keretében beszélget a gyerekekkel.

Fontosnak tartja, hogy a számára fontos emberekkel találkozzon és minél több időt együtt legyen velük. A találkozások mellett szeret kirándulni, érezni a friss levegőt, hallgatni a környezet neszeit és egyszerűen élvezni azt a város zajától elzárt atmoszférát, ami ilyenkor az embert körbeöleli. Az ilyen kimozdulások alkalmával, figyelemmel kíséri Lili játékát, aki ilyenkor a környezetben újra játékos kiskutyává válik.

Születésnapjára rengeteg élményajándékkal lepték meg szerettei, így mesélt a kalandparkos élményekről, a repülés izgalmairól és a motorozásról is.

A beszélgetés során szó esett a gyermekkorról, a hitről, angyalokról, barátokról és a halálról is.

A kérdésre, miszerint milyen érzés körülrajongott embernek lenni, azt válaszolta, hogy csodálatos, emellett persze terhes is. Az évek során rájött, nem lehet más gondjait és problémáit megoldani. Nem hisz a véletlenekben, szerinte mindenki okkal és céllal születik erre a világra. Elmesélte tapasztalatait, amelyek segítették abban, hogy meglássa a jót a saját életében. Beszélt arról is, hogyan lép ki a problémákból, és hogy a mélypontokat értelmezve az elfogadás a megoldás. Az optimizmusa mögött ott van a tapasztalat, így biztosan innen származik az írásaiból áradó életöröm, magabiztosság és szeretet, amellyel sokunkat magával ragad. Emellett tudja, nem lehet mindig mosolyogni, és igenis merni kell elmondani azt, ha az ember nincsen jól. Történettel is alátámasztotta, bizony manapság az emberek nem mernek válaszolni arra a kérdésre Hogy vagy? őszintén.

Természetesen szó esett édesanyjáról és Liliről is, akik a könyvnek is szereplői.

Mivel már három könyvet a kezében tarthat az olvasó, joggal merült fel a kérdés, hogy a sorozatnak lesz-e folytatása, a válasz pedig egy határozott igen volt. Niki elmondta, saját magát is meglepi az a fejlődés, ami a könyveken is látszódik, hiszen látni lehet egy ember fejlődését. Bevallása szerint a mesét és a fikciós művet még nem szeretné kipróbálni, maradna a könyveknél és a cikkeknél, amik a Vas Népében jelennek meg.

Nagy öröm számára az, hogy a könyv ismét csodálatos illusztrációkat kapott, amelyek tökéletesen illenek az általa elképzeltekhez.

A beszélgetés zárásaként mesélt a kis településeken életre hívott könyvbemutatókról, ahol mindig családias, szeretetteljes fogadtatásban részesül és több korosztállyal is találkozhat.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

négy × négy =