Kutatók Éjszakája a SEK Könyvtárban! (2016.09.30.)

0

2016. szeptember 30-án Kutatók Éjszakája a SEK könyvtárban: kicsiket és nagyokat egyaránt játékos feladatokkal várják az érdeklődőket.

NYME SEK KÖNYVTÁR ÉS LEVÉLTÁR
2016. SZEPTEMBER 30.
16.00-21.00

www.kutatokejszakaja.hu

DIGITÁLIS ERŐD JÁTÉK
Digitális erőd játékot hirdetünk 2-3 fős csapatoknak. A feladatokat a könyvtár egyes területeit használva oldhatják meg a játékban résztvevők. 60 percük van arra, hogy megtalálják a szabadulásukhoz szükséges kódot, ami egyben egy “kincsesláda” kulcsa is. A kódhoz vezető útvonalat információkeresési feladatok megoldásának segítségével találhatják meg a játékosok. Ebben az évben a Szent Márton évfordulóhoz kapcsolódva hívjuk játszani az érdeklődőket! Az erődből való kijutáshoz olyan dokumentumokat kell megkeresni és kérdésekre választ adni, amelyek intézményünk oktatóinak Szent Mártonról írt publikációiról szólnak.

GYALOG GALOPP A FÖLDSZINTTŐL A PADLÁSIG
A Kutatók éjszakáján vándorútra hívjuk a vállalkozó kedvű 2-3 fős csapatokat.
A galopp kb. 1/2 órás séta a SEK épületében, amelynek során a résztvevők felkeresik az egyetemi központban lévő tudósok emléktábláit, szobrait. A vándorút egyes állomásait borítékokba rejtett feladatok megoldásával tudják meg a csapat tagjai, a válaszokat pedig a vándorkönyvbe írják be. A játék totóval zárul.
Az a csapat nyer, amelyik helyesen tölti ki a vándorkönyvet és a totó kérdéseire a legrövidebb idő alatt adja meg a jó válaszokat.

KÖNYVTÁRSAROK ÉS EU-SAROK
Ezen a helyszínen az érdeklődők jobban megismerkedhetnek az Európai Unióval, valamint tájékozódhatnak a könyvtári programokról.
Játékos feladatok, kvíz, totók várják a játékos kedvűeket.

LEGYEN ÖN IS OSCAR-DÍJAS!
Filmes kvíz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A sikeres válaszolók jutalma névre szóló Oscar-díj lesz.

MOZIZZ A KÖNYVTÁRBAN!
Rövid 30-60mp-es jelenetek alapján kell a résztvevőnek a film címét kitalálni.

KÉZMŰVES SAROK
Ezen a helyen leginkább a gyerekek számára kínál elfoglaltságot a Könyvtár. A legkisebbek fantáziájukat használva tervezhetnek könyvborítót, hajtogathatnak papírvirágokat, gyurmázhatnak vagy filcanyagból könyvjelzőt is ragaszthatnak.

EGY PERC ÉS NYERSZ! – ÜGYESSÉGI JÁTÉKOK A KÖNYVTÁRBAN!
Ha érdekel mi az a palack kihívás, vagy esetleg játszanál egy kis tojás pingpongot, vagy csak egyszerűen célba lőnél, gyere a könyvtárba és próbáld ki magad!

NYÍRD KI EZT A NAPLÓT!
A napló, amivel az ember azt csinál, amit csak akar. A könyv maga ad utasítást arra, hogy átlyukasszuk, összekoszoljuk, vagy kivágjunk belőle egy darabot, és az, hogy ezt a könyv tulajdonosa, hogy készíti el, az a maga kreativitását tükrözi. Egy lap sem maradhat üresen, szárazon, sértetlenül. Egy remek kikapcsolódás, játékos módon.

PUZZLE
A képek összerakása a szabadidő aktív eltöltését biztosítják.

A NymE SEK Könyvtár és Levéltár programjainak helyszínei:
NymE SEK Aula, NymE SEK Könyvtár és Levéltár
(9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

18 − kilenc =