Röviden összefoglaljuk az elmúlt hét szombathelyi eseményeit.

1Köztisztasági akciót indított Szombathely

– jelentette be dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester egy múlt keddi sajtótájékoztatón. A takarítási program keretében megtisztítják a tereket és a parkolókat, valamint lemossák és fertőtlenítik a padokat, a hidegre készülve pedig valamennyi szökőkutat téliesítenek. Az akcióban a SZOMPARK és a SZOVA több tucat munkatársa vesz részt.

2Forgalomba állt hét új csuklós autóbusz a szombathelyi helyijáratban

A Volánbusz 2020. november 12-én állította forgalomba Szombathelyen azt a hét új, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt, amely a jövőben a megyeszékhely helyi közlekedésében frissíti a járműállományt. Az új autóbuszokkal elsősorban az 5, 30Y, 5H, 8H, 9H, 10H, 1C, 1U, 2A, 2C számú vonalakon, illetve a 2E, 4E, 5E számú szerződéses járatokon találkozhatnak majd az utasok. Klímaberendezéssel felszerelt utasterük 37 ülő- és 84 állóhelyet kínál, fedélzetükön utastájékoztató kijelzők, fedélzeti kamerák és utasszámláló berendezés is található. A modern járműveket környezetkímélő, EURO 6D besorolású dízelmotor hajtja.

3Elkészült a felújított Török Ignác utca

A déli városrészen három utca újul meg teljesen közel 300 millió forint költségvetési forrásból. Az úttest és a járda teljes hosszában megújult, a kapubeállók szintén, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszert is felújították a Török Ignác utcában.

4Szombathely több közterületén kötelező a maszkviselés

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján Szombathely MJV Önkormányzata november 12-től az alábbi közterületeken teszi kötelezővé az arcmaszk viselését:

– Fő tér
– Belsikátor
– Külsikátor
– Gyöngyös áruház melletti árkádsor
– Szent Márton utcai aluljáró
– Domus bevásárlóközpont által határolt közterület és nyilvános terület
– buszmegállók 10 méteres körzetében, a buszra történő várakozás során
– bölcsődék, óvodák, általános iskolák bejáratának 10 méteres körzetében, a gyermek kísérője számára
– üzletek, bevásárlóközpontok parkolói.

Egyúttal kérik a maszk használatát a gyárak, üzemek, közintézmények parkolóiban is. A kutyafuttatókat nem zárják le, de kérik az ebtartókat, hogy a kutyafuttatók területén viseljék a maszkot! A városi sportlétesítmények (pl.: Haladás Sportkomplexum, Aréna Savaria, Fedett Uszoda stb.) kizárólag versenyszerűen sportolók részére látogathatók. A kormányrendelet alapján a Sportligetben felállított teniszsátor amatőr sportolók számára nem használható.

5Nem lesz adventi vásár, de karácsonyi hangulat igen

Az Adventi Vásárt a rendelet alapján nem tarthatja meg az önkormányzat. “Karácsonyi dekorációval feldíszítjük a belvárost, de pavilonok, programok, rendezvények nem lesznek. A hagyományos városi karácsonyfát is felállítjuk, az adventi koszorút pedig a Berzsenyi téren helyezzük el, azonban külön gyertyagyújtási szertartásokat idén nem szervezünk.” – írják közleményükben.

H+ összeállítás
via szombathely.hu

VIAszombathely.hu

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

1 × 1 =