Európai Uniós pályázaton nyert a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ – írja a szombathely.hu.

Európai Uniós CLLD-pályázaton nyert 15 millió forintot a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat mely összegből két közösségi teret alakítanak ki az egykori Gyermekek Házában, illetve akadálymentesítik az épületet – hangzott el az erről szóló bejelentésen és sajtótájékoztatón.

A tájékoztatón részt vett dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, a körzet korábbi önkormányzati képviselője, Németh Ákos tanácsnok, a 13. számú választókörzet képviselője, Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője és Horváth Zoltán, az AGORA Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

A projekt előkészítése májusban kezdődik, a kivitelezés júniusban, a tervek szerint pedig szeptember 30-ig elkészül az épület felújítása is.

A kiköltözés után egy darabig a horvát nemzetiségi iskola üzemelt itt, amíg nem települt át egy arra alkalmasabb épületbe, majd 2019-ben a szociális szolgáltató vette át a Gyermekek Házát. Azóta az emeleti részén irodák működnek, az alsó szint azonban kihasználatlanul maradt.

Többek között ez, a közösségszervezésre és művelődésre kitalált tér hívta életre azt az igényt, hogy a városrész lakói (fiatalok és idősek egyaránt) “visszavegyék” azt

– ezt már Németh Ákos, a körzet önkormányzati képviselője fogalmazta meg weboldalán nemrég közzétett cikkében.

A tervek szerint a megnyiló tér délelőtti idősávját a szociális szolgáltató, a délutánit pedig az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ tölti meg tartalommal.

H+ összeállítás

Facebook
VIAszombathely.hu

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

3 × kettő =