Közel 37 millióval emelték meg a fogyatékos szervezetek támogatását

0

A korábban tervezetthez képest egy parlament által elfogadott módosítással öt százalékkal, összesen 36,9 millió forinttal emelték meg a jövő évi költségvetés tervezetében a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek támogatását – írja a nonprofit.hu. A módosítást több más elemmel együtt szavazták meg, más tételekkel együtt összesen 7 milliárd forinttal csökkentették a tartalékot.
A T. Ház e heti döntése alapján összesen öt százalékkal emelték meg egy módosítás megszavazásával a fogyatékos szervezetek támogatását. Ez ez emelés összesen 36,9 millió forintot jelent. Így összesen, ahogyan ezt a fideszes Tapolczai Gergely is közölte 776 millió forint lesz a költségvetési támogatásuk 2014-ben.

A fogyatékosokat képviselő szervezetek közül így az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége 6,5 millióval (összesen 136,5 milliót 2014-ben), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 8,2 millióval (összesen 173,2 millió forintot) , a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 8 millióval (összesen 168 milliót), a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 8,2 millióval (összesen 173,2 milliót) kap többre jövőre a tervezetthez képest.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × kettő =