A Berzsenyi Dániel Könyvtár is kezd visszatérni a megszokott hétköznapokhoz, ami az intézmény esetében azt jelenti, hogy ismét rengeteg mindennel várják a könyveket és irodalmat szerető közönséget.

Olvasótábort hirdet a könyvtár

A Berzsenyi Dániel Könyvtár napközis tábort szervez általános iskolás gyermekek részére, július 6-ával kezdődően, négy héten keresztül.

Várják a gyerekeket, akik szívesen töltik idejüket könyvek és egymás társaságában játékkal, olvasással, mesehallgatással, alkotással. Akik megismerkednének a megyei könyvtár rejtett tereivel, a dokumentumok sokszínűségével és titkos útjukkal a könyvesbolttól a kölcsönző polcokig.

Érdeklődni személyesen a gyermekkönyvtárban (Szombathely, Dr. Antall József tér 1. em.), telefonon a 94/513-544-es számon, vagy e-mailben a gykvt@bdmk.hu címen lehet.

Július 6-tól teljes nyitva tartás a Berzsenyi Könyvtárban

A hosszú, kényszerű zárvatartás és korlátozott nyitvatartás időszaka után 2020. július 6-tól (hétfőtől) a Berzsenyi Dániel Könyvtár központi könyvtára újra a korábban megszokott teljes nyitvatartási idővel várja olvasóit.

A március 16. előtt kikölcsönzött dokumentumokra július 18-ig nem számítanak fel késedelmi díjat.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár fiókkönyvtárai 2020. július 1-től (szerdától) látogathatók újra a korábban megszokott nyitvatartási időben.

Kivétel ez alól a Szófia utcai fiók, amely régi helyén már nem nyit ki újra. Az onnan kikölcsönzött dokumentumok a központi könyvtárba vihetők vissza. Az új helyszín megnyitásáról később tudnak tájékoztatást adni.

Folytatódik a BDK Podcastja

Negyedik adásunkban a korábban elkezdett témát folytatják: Zsigri Mária a Berzsenyi Dániel Könyvtár egyik gyermekkönyvtárosa beszél az óvodás- és iskolácsoportoknak tartott foglalkozásokról. Többek között a legkisebbeknek szervezett babamasszásról és Ringatóról, a kézműves foglalkozásokról, Meseládáról és Mesestafétáról és a gyerekkönyvtár mindennapjairól.

Plakátok fesztiváloznak a könyvtárban

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2020. június 22-én időszaki kiállítás nyílt a második emeleti olvasóteremben Könyvtári plakátok fesztiválja címmel. A Savariensia helyismereti gyűjtemény dokumentumainak felhasználásával azoknak a nagyrendezvényeknek a posztereiből készült az összeállítás, amelyek több éves, esetleg évtizedes múltra tekintenek vissza. A kiállításról részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Plakátok fesztiváloznak a könyvtárban

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2020. június 22-én időszaki kiállítás nyílt a második emeleti olvasóteremben Könyvtári plakátok fesztiválja címmel. A Savariensia helyismereti gyűjtemény dokumentumainak felhasználásával azoknak a nagyrendezvényeknek a posztereiből készült…

Elkezdődnek a Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubjának szabadtéri programjai

hagyományos Szent Márton temetős séták nyári időpontjai már ismertek, a zsidó temetős séták július-augusztusi napjai pedig egyeztetés alatt vannak. A további programokról is küldjük hamarosan a tájékoztatást.

A Szent Márton temetős nyári séták időpontjai és tematikái:

  • 2020. július 10.(péntek): A temető legrégebbi síremlékei
  • 2020. július 24.(péntek): Szimbólumok az 1920-as, 1930-as évek síremlékein

Az esemény a Szombathelyi Szépítő Egyesülettel közös szervezés. A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel.

A temetői vezetések mindkét alkalommal 16.30-kor kezdődnekGyülekező a temető bejáratánál 16.15-től folyamatosan.

A séták során a kalauz Orbán Róbert helytörténész lesz.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

három × négy =