Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében mutatták be Szabó Erik interjúkötetét.

Szabó Erik részben Szombathelyen végezte középiskolai tanulmányait, így nem volt ismeretlen számára a környezet. A Bátrak, akik mernek című könyvének bemutatója azért is volt különleges, mert Horváth Zoltán, az AGORA rendezvényszervezője a szerző osztálytársa volt, és két évig ugyanazt a padot koptatták. Mint kiderült az írás, újságírás iránti érdeklődés már fiatalkorban is megvolt a kötet készítőjében, ám első könyvre idáig kellett várni.

„Csak akkor születtek nagy dolgok, / Ha bátrak voltak, akik mertek”

Ady ezen sorai zakatoltak egy álmatlan estén Szabó Erik fejében. Akkor határozta el, hogy könyvet fog írni. Méghozzá a bátorság témájában.

A bátorság az író szerint kulcsfontosságú a 21. században,

ezért 14 különböző hivatást űző személlyel beszélgetett a témáról. A könyvben megszólal Balla Eszter, Balogh László / Dr. Lala, Grecsó Krisztián, Györffy Kinga, Igaly Diána, Kiss Gergely, Méder Áron, Németh Juci, Rambala Éva, Szántai Zsolt, Szigeti Péter / Peter Makto, Vass Vilmos, Vecsei H. Miklós és Vida Ágnes.

14 interjúalany, ám Horváth Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy mégis

15 bátor emberről szól a könyv, hiszen a megírásához, a kiadásához (magánkiadásban jelent meg a kötet) is bátorság kellett.

Márpedig Szabó Erikben megvan a bátorság, hiszen fejben már a következő könyvére készül, amely a mostani alanyok egyikéről szóló életrajzi kötet lesz.

Fotó: Vámosi Áron

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizenhét − tíz =