Ha valakinek fánkot említenek, rögtön egy kör alak lyukas középpel ugrik be. Vagy mégsem? Magyarországon már korántsem biztos. Forradalmian új „találmányt” dobtak a piacra, ami nem más, mint a KOCKAFÁNK!

Első hallásra furán hangozhat… Gondoljunk csak bele! Egy több millió fős nagyvárosban szeretnénk érvényesülni a gasztropiacon, tehát ki kell találnunk valamit, ami olcsó, de mégis különleges.

A fánkot mindenki szereti, akkor miért ne spékeljük meg egy kicsit? Ezt tette a budapesti The Box Donut is, amely immár Szombathelyen is megtalálható! Bizony, kisvárosunkban is élvezhetjük a finomabbnál finomabb fánkokat a Thököly Imre utca 33-ban.

Most beszéljünk magáról az édességről. Saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy az egyedülálló külső teljes harmóniában van a belsővel. Tökéletesen keveredik össze a kakaóvaj, a krémes töltelék, valamint a különböző feltétek textúrája egymással. Egy ilyen íz élményt vétek lenne kihagyni.

A bolt designere is értette a dolgát, mert már a kirakat is vonzza a tekintetet. Belépve, megpillantva a színekben gazdag pultot összefolyik a nyál az ember szájában. Na de ezután következik… Hogy dönteni kell.

A rózsaszín cukormázasat válasszam, vagy a csokis pillecukrosat? Nem könnyű, a legegyszerűbb, ha megvesszük a legnagyobb boxot, és otthon a kandalló előtt ülve megkóstoljuk az összeset!

Táncos Dóra

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

5 × 4 =