Radnóti Miklós születésének 110. évfordulóján Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor végigjárta a költő utolsó útját, egészen a bori haláltáborból Abdáig. Tegnap ért 820 kilométeres útjának végére.

Radnóti Miklós munkaszolgálatos csoportja 1944. szeptember 17-én indult el a bori haláltáborból, a költőt végül Abda közelében lőtték agyon. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor Radnóti Miklós születésének 110. évfordulóján végigment az „erőltetett menet” összes stációján. A 820 kilométeres út augusztus 31-én kezdődött, s kedden ért véget Abdánál. A lélek útja-zarándoklatot szabadkai tévéstáb tagjai dokumentálták; két részes filmet és 12 részből álló, 20-20 perces sorozatot terveznek. Útja során a verselő három országot és 100 települést érintett, 30 helyen tartott előadást.

„Legalább hétszáz kilométert gyalog tettem meg, de egy részen, akárcsak Radnóti, vonattal utaztam. Sok helyütt együtt szavaltam a helyi közösséggel, a délvidékieket különösen lázba hozta túrám”

– tette hozzá a Kisalföldnek a vándor.

Kisalföld által készített kép

„Tagadhatatlan, megrendítő volt az együtt menetelés, az emlékezés”

– mondta el lapunknak az egyik diák, a Kazinczy 12/c osztályába járó Kocsis Vanessza.

A cikket a Kisalföldtől vettük át.

Facebook
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tíz − három =