Index.hu Gratulálunk! Már cikk első mondatával sikerült megcáfolni, mind a címet, mind a felvezető szöveget. Elolvassátok egyáltalán a prognózist vagy csak átmásoljátok? – írta az Index időjárási előrejelzést tartalmazó Facebook-posztja alá az Országos Meteorológiai Szolgálat.

“Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Mint írják, a záporok, zivatarok egyre inkább a déli és a keleti megyékre szorulnak vissza, de egy-egy gyengébb cella máshol sem zárható ki.”

“Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint már hajnalban kialakult zivatarok a déli órákra várhatóan kelet, délkelet felé haladva fokozatosan lecsengenek. Napközben a keleti határ mentén, illetve délkeleten még labilis marad a légkör, ezeken a területeken néhány zivatar ismét előfordulhat. Az egyes gócokat intenzív csapadék, akár 20 milliméternyi eső és kisebb méretű jég, szélerősödés kísérheti.”

A fentiekből arra kell következtetni, hogy LECSENG=MEGSZŰNIK az ország nagy részén a csapadéktevékenység, ugyan lehet még NÉHÁNY intenzívebb góc, de egyáltalán nem ez lesz a jellemző.

Miért kell teljesen kiforgatni az előrejelzéseket, miért nem lehet gondolkodni a címek megírása előtt? – zárta sorait az OMSZ.

Nem ez az első alkalom, hogy a meteorológiai szolgálat nem tetszésének adott hangot az időjárás előrejelzések közzététele miatt. Az intézmény kifogásolja, hogy több médiatermék is túlzóan számol be egyes várható időjárási jelenségekről, és ezzel rontják az emberek szolgálat iránti bizalmát.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tíz − 4 =