Vasi Múzeumbarát Egylet, a Szombathelyi Szépítő Egyesület, a Smidt Múzeumért Alapítvány és a Berzsenyi Dániel Könyvtár a szombathelyi villamosvasúti közlekedés elindulásának 120. évfordulója alkalmából „egy kis meglepetéssel” készül. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők 2017. szeptember 22-én, pénteken 16:30 órára, a Fő térre.

Erich Kästner szerint: „Ember csak az, aki felnőtt korában is gyerek marad!” Erre a kijelentésre apellálva arra biztatjuk a játékos kedvű fiatalokat és örök fiatalként élő felnőtteket, hogy csatlakozzanak hozzánk. Nem kell mást tenni, mint a helyszínen megjelenni és beöltözni, vagy legalább viselni egy olyan ruhadarabot, amely a villamos üzemelésének időszakából (1897–1974) való, vagy azt szimbolizálja. Tudjuk, hogy cilindert és frakkot manapság nehéz találni a szekrények mélyén, viszont a régi bőrkabát, ballonkabát, trapéznadrág, miniszoknya is megteszi. De ezeket kívül még számtalan lehetőség adott ahhoz, hogy az érdeklődők részt vegyenek velünk egy kis időutazáson. A beöltözés természetesen nem kötelező.

Hogy mi lesz a meglepetés, azt nem áruljuk el, de annyit sejtelmesen megsúgunk, hogy talán újra lehet majd hallani a villamos csilingelését.

Szintén közlekedéstörténeti évfordulót ünnepel a Szombathelyi Szépítő Egyesület az előtte való napon, 2017. szeptember 21-én. A szombathelyi vasúti közlekedés és a városi tömegközlekedés megindulásának születésnapja (1865. szeptember 21.), valamint a szombathelyi villamosvasúti közlekedés megindulásának 120. évfordulója alkalmából igazán nívós konferenciára kerül sor a Vas Megyei Levéltár előadótermében. A program 9 órakor kezdődik és három blokkban egész kora délutánig lesznek előadások. A Szépítő Egyesület számít minden érdeklődő megjelenésére!


Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − hét =