Kerekasztalok cserélnek tapasztalatot Szombathelyen

0
Fotó: vasicivil.hu

A Szombathelyi Civil Kerekasztal idén első alkalommal, kísérleti jelleggel rendezi meg a civil fórumok és civil kerekasztalok találkozóját Szombathelyen 2016. szeptember 9-11. között.

A Herényiek Háza nagytermében tartandó találkozónak kettős célja lesz: egyrészt a civil kerekasztalok, civil fórumok közötti kapcsolatépítés, másrészt új gyakorlatok, tapasztalatok bemutatása a vasi civil szervezetek számára az ország más területein működő kerekasztalok által.

A rendezvény keretében az ide érkező civil szervezetek egymás munkájával is megismerkedhetnek, valamint megismerhetik Szent Márton városát

– mondta el a Hírlevél Plusz kérdésére Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke.

Lehet, hogy hagyományteremtő rendezvény lesz, de ezt majd a jelenlévők döntik el, hogy mennyire tartanak egy ilyen találkozót évente fontosnak.

Nagykanizsáról, Veszprémből, Zalaegerszegről, de a távolabbi régiókból, így Debrecenből, Salgótarjánból, Kecskemétről és Szekszárdról is érkeznek majd a civil kerekasztalok képviselői az egy hétvégét átölelő programra.

Pénteken aktuális civil ügyekről tart előadást dr. Fülöp Attila, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, az előadás után kérdések feltevésére is lehetősége lesz a jelenlévő civileknek – tudtuk meg az elnöktől.

A péntek és szombat délutáni szakmai tanácskozás főleg a tapasztalatcserére helyezi a hangsúlyt, míg a vasárnap reggeli beszélgetés az önkormányzatok és a civil kerekasztalok közötti együttműködésekről fog szólni.

A három nap során a szervezők Szombathely bemutatását sem felejtik el, hiszen péntek este a székesegyház látványos fényjátékával, szombaton a város Szent Márton emlékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A pénteki programokra a szombathelyi és vasi civil szervezeteket is várják, jelentkezni 2016. szeptember 5. hétfőig lehet az alábbi űrlap kitöltésével lehet:
https://drive.google.com/open?id=1HgdBM6uiJfahyMywbVNeuXdzH5AQi_77v_iuNhVhAZ4

A rendezvényt a Szent Márton Emlékév keretében a Szombathelyi Civil Kerekasztal a Vas Megyei Civil Információs Centrummal együttműködve szervezi.

Simon Ádám

[ads1]

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

2 × 1 =