Képeslevelezőlap-gyűjtők találkozója és kiállítása Szombathelyen

0

Idén már huszonnegyedik alkalommal tartotta meg országos találkozóját a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesület. A képeslapok cseréje mellett előadást is meghallgathattak a gyűjtők, valamint a program másnapján kiállítás nyílt a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

A kétnapos programra közel hatvan gyűjtő érkezett. Voltak többek között Budakesziről, Debrecenből, Kecskemétről, Győrből, Budapestről, Nagyatádról, Jánosházáról, Sopronból, Séből, Kismartonból és Tatabányáról is.

A találkozó a Herényiek Házában, képeslap cserével kezdődött, majd “A régi és új Debrecen képeslapokon” című előadással folytatódott, melyet Dr. Kiss Attila debreceni gyűjtő tartott. A nap kerti partival, közös vacsorával ért véget.

Másnap reggel a képes-levelezőlapgyűjtők országos kiállításának megnyitójára került sor. A megnyitót Lakrovits László, a magyar kultúra lovagjának előadása nyitotta meg, majd utána Pallósiné Dr. Toldi Márta PhD, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója mondott köszöntőt. Az igazgatónő beszédében köszöntötte az érdeklődőket és a gyűjtőket, majd röviden bemutatta a kiállítás anyagát.

Ezután a kiállítók emléklapot kaptak a kiállításon való részvételért. A programot Kőszegfalviné Pajor Klára bejelentése zárta, miszerint közel ötezer darabos gyűjteményét a Berzsenyi Dániel Könyvtárnak adományozza, ezzel is segítve annak megőrzését a jövő generáció számára.

[notification type=”info”]Civil bemutató (5.) – Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete | Egyesületünk fő célja a képes-levelezőlap kultúra fejlesztése, megőrzése, megismertetése és népszerűsítése. 1989. évi megalakulásunk óta rendszeresen szervezünk kiállításokat, gyűjtőtalálkozókat, melynek rendezése során együttműködünk a művelődési házakkal, könyvtárakkal. A cikk itt folytatódik.[/notification]

[icon name=”icon-picture”] Galéria | A Hírlevél Plusz FB oldalán még több kép: Képeslevelezőlap-gyűjtők találkozója | Képeslevelezőlap-gyűjtők kiállítása

 

[icon name=”icon-info-sign”][icon name=”icon-picture”] Simon Ádám, Bődi Lívia

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − kettő =