Károly herceg több mint 25 év után ismét metrózott

0

Több mint negyedszázada először metróra ült szerdán a brit trónörökös.

Károly walesi herceg – II. Erzsébet királynő elsőszülött fia – hitvese, Kamilla cornwalli hercegnő társaságában utazott egy megállónyit a Metropolitan metróvonalon, a Farringdon állomásról nyugati irányban a Harry Potter regény- és filmeposzban is megörökített King’s Cross pályaudvarig.
A herceg számára szokatlan utazásra a londoni metró fennállásának 150. évfordulója adott alkalmat.
Károly előzőleg 1986-ban utazott a londoniak körében csak “Tube” – vagyis cső – néven közismert metrón; akkor a Heathrow repülőtér frissen felépített négyes termináljának avatására érkezett a földalattin, első feleségével, a néhai Diana hercegnővel.
A jelenlegi hercegi hitves, Kamilla hercegnő, aki polgári családból származik, Károllyal kötött házassága előtt rendszeresen utazott a metrón, így számára valószínűleg nem volt olyan szokatlan az élmény.
A szerdai közös metrózáshoz a trónörökösi pár külön erre a célra készített, 10 fonttal (3500 forinttal) feltöltött elektronikus bérleteket kapott. A két bérlet az udvar kezelésében álló képzőművészeti gyűjtemény, a Royal Collection része lesz.
A 12 fővonalból álló, 400 kilométeres londoni metrót naponta négymillió – évente csaknem másfél milliárd – utas használja.

MTI
Kép:
wikipedia.hu

Facebook