Jubilált a Szombathelyi Határőr Egyesület

0

Nyugdíjas határőrök gyűltek össze  Kisfaludy Sándor utcai épület nagytermében az egyesület 25 éves jubileuma alkalmából.

A határőr induló elhangzása után Ilauszki Tiborné nyá. határőr őrnagy, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, hogy ennyi volt határőr katona jött el a jubileumi ünnepségre, külön köszöntötte a meghívott vendégeket, a társ – fegyveres nyugdíjas szervezetek (rendőrségi, honvédség) vezetőit, a határőrség egykori parancsnokait.

Köszöntőjében rövid áttekintést adott az egyesület alakulásáról, az elmúlt 25 év jelentősebb programjairól.

Az 1991-ben alakult egyesület alapító tagjai közül sajnos már nem mindenki lehetett jelen az ünnepségen. Az egyesület tagjainak száma közel másfélszáz fő.

Az egyesület céljai között szerepel a határőr hagyományok ápolása és megőrzése; program szervezés; érdekvédelem; együttműködés a hasonló céllal alakult egyesületekkel; részt venni és képviseleti tevékenységet végezni a nyugdíjas érdekvédelmi szervezetek munkájában.

Annak ellenére, hogy mára megszűnt a határőrség, az egyesület tartja a határőr nevet, tagjai őrzik a hagyományt, számos rendezvényt szerveznek.

Az ünnepségen a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Napsugár Kórusa nótacsokorral köszöntötte az ünneplő határőr egyesületet, a kórust Dr. Villányi Eszter vezényelte.

Ilauszki Tiborné nyá. határőr őrnagy emléklapokat és egy kis emléktárgyat adományozott a meghívott vendégeknek, az egyesület kiemelkedő munkát teljesítőinek és segítőinek. Két születésnapos köszöntésére is sor került, majd zárásként a Határőr himnusz után egy kis fogadást követően beszélgetésekre került sor.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

három × 2 =