Jó tett helyébe jót nem várok, de hiszem. Ezzel a filozófiámmal élem a mindennapjaim és ennek köszönhetek sok mindent, amit az élet hoz nekem, köztük egy klip elkészítésének lehetőségét is.

A történet ott kezdődött, amikor pár éve elhatároztam, hogy ajándékokkal lepem meg a Kőszegi SOS gyermekfalu karácsonyát. A gyűjtés után, unokatestvérem és én angyalnak beöltözve, míg egyik tűzfújó barátnőm krampuszként adtuk át az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat. Ám a karácsonyi csoda számomra az ott megrendezett ünnepségen történt, ugyanis koncertet adott egy család. Ahogy néztem és hallgattam az fény hangú lányt megfogalmazódott bennem egy újabb gondolat, ha csak egy egyszerű klippel is, de szeretnék nekik segíteni abban, hogy ismertebbé válhassanak.

Ezek után sajnos az élet picit másfelé sodort és körülbelül egy évre rá, láttam, hogy koncertet adnak az egyik helyi kávézóban. Kérdés sem volt, hogy hátsó szándékaimmal megjelenjek a koncerten.

A “véletlen” úgy hozta, hogy amikor a kávézó mosdójába mentem, épp ott volt a banda hangja, Háklár Dóri. Zavaromban mosolyogva ráköszöntem és a sors helyzetét kihasználva el is kezdtem a neki szánt mondandómat. Meglepve fogadtam Dóri válaszát, miszerint emlékszik rám és hogy jobb is, hogy most kerestem fel, mert saját dalaik is kialakultak közben. Vannak olyan emberek, akikkel egyből egy rezgésre kerülök. Dórival is így volt és éreztem, hogy mindketten örülünk egymásnak, így hát belevágtunk a közös projektbe. Megkértem őket, hogy, küldjenek át pár saját szerzeményt, illetve azt is, amihez szívesen kapnának képi világot.

Az én fejemben már volt pár elképzelés, hogy milyen klipet szeretnék készíteni nekik és általában be is vonzom azt, hogy olyat küldjenek, ami illik az ötletemre. Ez most is így volt, az elképzelésem egy, egy snittes kültéri élőfelvétel és egy aranycsillámos stop-motion keveréke volt, míg a kiválasztott dal címe: Aranyom.

A kültéri forgatás előkészületeiben segítségünkre volt Szalai Lilian, aki a ruhák összhangjában segített és Horváth Szilvia, aki Dóri szépségét emelte ki sminkes színpalettájával. Nagyon hálás vagyok nekik, mert ők is önként adták bele tudásukat és idejüket a projektbe és megadták a kezdő löketet egy laza és vidám hangulatú forgatáshoz, ami könnyedén forgott le a Lukácsházi tónál. Ezek után már csak rajtam állt vagy bukott a klip animációs része, ami abból állt, hogy apró csillámokat mozgattam és minden mozdulatrészt lefotóztam, majd összefűztem és kialakult egy érdekes mozgás, az élőképre ráhelyezve pedig egy mesebeli világ. Szeretek új dolgokkal kísérletezni, ezért most is egy olyan dolgot próbáltam ki, amit előtte még nem. Sokat tanultam is belőle, például, hogy egy csillámmal teleszórt asztal közelében nem sóhajtunk, bármennyire is kimerítő, mert ha egy csillám is elmozdul, akkor újra kell fotózni az egész mozdulatot. 😀

Úgy gondolom ennek a klipnek a kialakulása, hangulata, emberei, olyan légkört hoztak létre azzal a jósággal, amit bele tudtak tenni, hogy sikerült egy olyan média nyomot hagynunk a klippel, ami ezt tükrözi. A történet legszebb fordulata az, hogy itt még nincs vége. A következő bejegyzésben folytatódik a jótettek sorai.

Hajrá nekünk!

Kondor Noémi

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × öt =