Az idén ősszel megrendezésre került Turizmus Summit konferencián mutatták be a Magyarországról szóló imázsfilmet, azóta több, mint egymillió megtekintésnél tart a Youtube-on. A gyönyörű képsorok között láthatjuk Magyarország tájait, világörökségeit, állatvilágát, gasztronómiáját, mindez alatt Vajda János Nádas tavon című versének egy részlete hangzik el.

A WOW Hungary egy mozaikszó (Wellspring Of Wonders), mely az országra a végtelen csodák forrásaként tekint:

Aktív időtöltés

Magyarország legszebb tájait aktívan felfedezni sokféleképpen lehet: túrabakancsot húzva, két keréken, lovon, vízen vagy éppen levegőben, bármelyiket is választjuk, a természet mindig más arcát mutatja. Felejthetetlen élmény bebarangolni az Országos Kéktúra útvonalát, felfedezni a helyiek által megőrzött és ápolt, élő hagyományokat.

forrás: youtube

A bor hazája

Magyarország szőlészetének és borkultúrájának sokszínűsége világszinten is figyelemre méltó, kevés bortermelő ország mondhatja magáénak azt a változatosságot, amit hazánk 22 borvidéke kínál, mind a termőtáj, mind a készülő borstílusok tekintetében.

forrás: youtube

Gasztronómia

Az elmúlt néhány évben gasztronómiai forradalom csúcsosodott ki Magyarországon, új éttermek, bisztrók, street food helyek és borbárok nyíltak a fővárosban és vidéken egyaránt.
forrás: youtube

Egészségturizmus

Sokunk számára a kikapcsolódás, a regenerálódás és a feltöltődés egyet jelent a vízhez való közelséggel, és hazánk ebben a tekintetben verhetetlen, legyen szó természetes vízpartról, jótékony hatású gyógyfürdőzésről, a család minden tagjának szórakozást és élményeket ígérő fürdőkomplexumokról, vagy akár egy pihentető hosszú hétvégéről az ország valamelyik wellness-szállodájában.

forrás: youtube

Világörökségek

Belefeledkezni Budapest páratlan Duna-parti panorámájába, megkóstolni a királyok borát, feltöltődni Pannonhalmán az ezer éve jelen lévő bencések szellemiségével, megélni a végtelenséget a pusztában, mind olyan élmények, amelyekért önmagában is érdemes útra kelni. Magyarország viszonylag kicsi területe ellenére már nyolc természeti és kulturális értékével szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
forrás: youtube

De a szöveg helyett beszéljenek inkább a képsorok:

A szöveg forrása: hellomagyarorszag.hu
Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × három =