A téma egy hosszabb bejegyzést is megér, de most egy viszonylag friss könyv kapcsán lesz szó az egyik legnépszerűbb közösségi oldalról.

A Scolar Kiadónál idén októberben jelent meg Leela Cyd könyve a fenti címmel.

Az író étel- és életmódfotós, stylist, úti beszámolókat készít – ezek a témák köszönnek vissza ebben a könyvben is. Kevés gyakorlati instagram tippel szolgál, tanácsai inkább általánosak (légy merész, keress új nézőpontokat, teremts kapcsolatokat). A könyv inkább a különféle témák stylingolásáról szól – ételfotókról, életképekről, portrékról.
Alapvető fotós praktikákat, tanácsokat oszt meg – a kompozícióról, a fény és árnyék viszonyáról, az utólagos korrigálásról. A fejezetek végén több fotós profilját és néhány tanácsát olvashatjuk, amik kicsit színesítenek Leela mondanivalóján.

A teljesen kezdőknek egy kis utánaolvasással ajánlom ezt a könyvet, mert van pár tipp, amit nem fejt ki, csak bedobja (pl.: derítés, harmadolás, stb).

Összességében ez egy nagyon szép kiadvány (néhány gépelési hibával), ami főleg az életmód-étel-úti fotókat készítőknek lesz hasznos. Érdemes belelapoznia annak is, aki ‘csak’ fotózni szeret – nem kimondottan az Instagramra.

(Ha pedig tényleg gyakorlati Instagram használati tippeket kerestek, akkor Kónya Beát ajánlom – a honlapját, YouTube csatornáját és persze az Instagram oldalait ;))

A teljes blogbejegyzés belelapozós videóval.

A könyv megtalálható a Berzsenyi Dániel Könyvtár állományában is!

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhét − 15 =