A tervek szerint 2022. január 1-jén létrejövő új városi tulajdonú cég neve AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság lesz.

Év elején kavart nagy vihart a szombathelyi közbeszédben, amikor kiderült, hogy az önkormányzat a jelenlegi pénzügyi helyzetre hivatkozva strukturális változtatásokat eszközöl az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a Szombathelyi Médiaközpont működésében.

A járványhelyzet adta jogi lehetőségek miatt eddig csak részben tudták elvégezni az átalakítást: az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ mellett a Szombathelyi Médiaközpont vezetését Horváth Zoltán vette át változatlan bérezés mellett, valamint létszámcsökkentést hajtottak végre a Szombathelyi Televíziót és a Savaria Fórumot működtető cégnél. 

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere a H+ Média Civil Idő című magazinjában az átalakításokról elmondta, hogy a racionalizálás része az is, hogy a jelenlegi stúdióknak és szerkesztőségnek helyet adó bérleményt felmondták, így

a Szombathelyi Médiaközpont a jövőben az AGORA Sportházban kap helyet.

Hozzátette: több korábbi televíziós munkatárs is önkormányzati cégeknél vagy intézménynél helyezkedett el.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának végével újra lehetőség nyílik közgyűlések tartására, Szombathelyen 2021. június 23-án tartják a következőt, ahol téma lesz az AGORA és a Médiaközpont ügye is.

Ha a javaslatot a képviselők elfogadják, akkor 2022. január 1-től az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. üzemeltetésébe kerül a

  • Sportház,
  • a Savaria Filmszínház,
  • a KRESZ park,
  • a Víztorony
  • és a felsőcsatári Gyermeküdülő,

valamint ez a cég üzemelteti majd a Szombathelyi Televíziót és adja ki a Savaria Fórum városi lapot, amelynek

terjesztése kibővül a város agglomerációjához tartozó településekre,

így a lap Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Torony, Vaskeresztes, Gencsapáti, Táplánszentkereszt, Vép településekre is eljut, az oldalszám pedig 16 oldalról 24 oldalra növekszik. Az erről szóló előterjesztésben foglaltak szerint a bővítés célja az újabb hirdetők bevonása, ezáltal bevételnövekedés elérése.

Az új cég ügyvezetői pályázatát egyébként a tervek szerint szeptember elsejével teszik közzé és egy hónapig várják a jelentkezéseket.

Az AGORA átalakítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóváhagyta – derül ki a közgyűlési előterjesztésből.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + húsz =