A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már hatodik alkalommal csatlakozik a nemzetközi könyvajándék naphoz. Ismét lesz csoportos könyvajándékozás és közös mesélés, könyvajándék polcunk ezúttal titokzatos tartalmú könyveket rejt majd és megajándékozzuk egy kicsiny falu óvodásait.

Február 14. ugyanis nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, a könyvek nyújtotta sokszínű világ élményét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé, hívja fel a figyelmet és kínál alkalmat az ajándékozásra.

További részletek a Berzsenyi Dániel Könyvtár közleményében:

2020. február 13-án délelőtt Csöngére látogatunk, ahol az óvodába viszünk könyvajándékot mesébe csomagolva. Az elmúlt évben hasonló csomaggal Csipkereken jártunk, ahol őszinte örömmel vártak a könyveket és bennünket felnőttek, gyermekek egyaránt.

2020. február 14-én, pénteken a könyvtár nyitvatartási idejében:

– Könyves vakrandira várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A népszerű kezdeményezés már korábban több könyvtárban megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk földszintjén elhelyezett könyvpolcon, ill. a könyvtár néhány pontján találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket, melyeken csak a könyv tartalmára, műfajára utaló szavakat fognak látni. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek.

– Ismét „hagyunk el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni február 14-én! Örömmel vesszük, ha a megtalált kötet fotóját megosztják velünk!

A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.

2020. február 14-én 10.00 órától a földszinti előadótermünkben közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben egy különleges meseélménnyel gazdagabban térjenek haza.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

öt × egy =