Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken már hetek óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek.

A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és hiányzik, ezért indítjuk útjára a #kulturfutar elnevezésű akciónkat. Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

Az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnénk hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést. 

Szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással szólítják ki a közönséget erkélyeikre. A cél, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Az első #kulturfutar 2020. április 02-án, csütörtökön este 18:30-kor indul. Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot, a város showmanjét – sportszakember, testnevelő-matematika szakos tanár, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, a Vargaréna Skate park létrehozója   – kérték fel az esti körútra. Pénteken az ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg az erkélyközönséget.

A kultúra házhoz szállításában csütörtökön este Dr. Nemény András polgármester is közreműködik.

Várjuk tehát a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Olad és a Stromfeld lakótelep lakóit 18:30 és 20:30 között az erkélyekre, ablakokba egy közös táncra, mozgásra, muzsikálásra!

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ programjairól részletesen is beszámol Horváth Zoltán, pénteken jelentkező új, kulturális vlogunkban, az Anzixban!

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhét + tizenhárom =