Három tévécsatornának kell pénzbüntetést fizetnie hangos reklámok miatt

0

Három televíziós csatornának kell pénzbírságot fizetnie túl hangosan sugárzott reklámokért – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a Dunára 90 ezer forintos, a M2-re 100 ezer forintos, a TV2-re pedig 40 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a médiatanács a 2012 harmadik negyedévében, az engedélyezettnél jóval hangosabban sugárzott reklámok miatt.
A 2011-től életben lévő médiatörvény értelmében a reklámok már nem lehetnek hangosabbak az előttük, illetve utánuk következő műsorszámoknál, a szabály megsértését a törvény pénzbírsággal szankcionálja – emlékeztetette az NMHH kommunikációs igazgatósága.
Az NMHH műsorelemzői negyedéves bontásban, szúrópróbaszerűen, egy külön erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével ellenőrzik a rendelkezés teljesítését.
A hatóság munkatársai valamennyi, jelentősebb nézőtáborral rendelkező, magyar joghatóság alá tartozó médiaszolgáltató műsorát ellenőrzik. Minden alkalommal elemzik az M1-et, az M2-t, a Dunát, a RTL Klubot és a TV2-t, vizsgálati időszakonként a médiumok három-három napját értékelik, de hónapról hónapra vizsgálnak más televíziós csatornákat is – írták a közleményben.
A tájékoztatás szerint a hatóság súlyos jogsértések esetén bírságol.

Facebook