Aki május 6-án estefele az Agora Művelődési és Sportház felé sétált, láthatta, hogy valami készülőben van. Ezen a napon került sor ugyanis a 2018-as Anyák napi Operettgálára.

Ismerősen csenghet már a név, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen előadásra került sor a városban. A társulat igényes és színvonalas gálájához már hozzászokhatott a közönség. Háromnegyed 7-kor tömött sorok várakoztak az ajtók előtt, majd hamarosan a tömeg el is foglalhatta a helyeket. Pár perc alatt zsúfolásig megtelt a Sportház. Rengetegen hozták magukkal édesanyjukat, vagy akár egész családjukat, hiszen ahogy a plakátokon is olvasható volt, ez a nap tényleg az anyákról szólt.

A Monarchia Operett operett-revü show-ja a kritikusok szerint a „leglátványosabb magyar operett gála”. Ezt a címet vitathatatlanul kiérdemelte, a show ma már itthon és külföldön is egyaránt közkedvelt. Amerikában, Izraelben, Németországban és Erdélyben is járt már a produkció.

„A társulat céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését.”

Az idei sztárvendég Esztergályos Cecília, az ország ismert komikája volt. A fiatalok és persze a kedvelt sorozaton (Família Kft.) felnőtt generáció körében is ismert színésznőt sokan szerették volna élőben látni, erre bizonyítékok az elkapkodott jegyek is. A mindig mosolygós és energiával teli művésznő alakításai mind a filmvásznon, mind a színház falai között felejthetetlenek, amit ez az este is igazolt. Már a belépőjét is vastaps kísérte és az ember akaratlanul is várta az újabb és újabb produkcióit. A közönség hallhatta többek között a Meddig vagyok!? – Esztergályos Cecília önálló estjének egy ismert dallamát a Gyere te nímand című operett dalt is.

Már az első pillanatban feltűnt mindenkinek az új látványvilág, amely méltón megalapozta az est hangulatát. Ámuldozhattunk a csodaszép ruhákon, melyeket Kollár Péter Erik a show táncos-komikusa tervezett. Kitűnő szólisták, zenészek és táncosok varázsolták el a közönséget. Elrepítettek minket egy régebbi világba, melynek dalai hol könnyeket csaltak az emberek szemébe, hol pedig nevetve énekelt együtt az egész publikum a művészekkel. Hétre ma várom a Nemzetinél; Jöjjön ki Óbudára; János legyen fenn a János-hegyen; Legyen a Horváth kertben; Hajmási Péter, Hajmási Pál; Cintányéros cudar világ; Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád; Délibábos Hortobágyon; Húzzad csak, kivilágos virradatig; Jön-e velem nagysád shimmit járni… Ki ne ismerné ezeket a dallamokat? Örökzöld dalok, amelyek visszahozták 3 órára azt a hangulatot, amit akkor érezhettek az emberek, mikor ezek a dalok születtek.

A humor, a kacagás és a jókedv elengedhetetlen volt ezen az estén. A gyönyörű romantikus dallamok, a dalokhoz illő látvány és a csodaszép ruhák egy álomvilágba repítették a nézőket. Ismét elraktározhattuk magunkban, hogy az operett örökérvényű és egy hatalmas csoda, hogy újra és újra átélhetjük. Akik ott voltak, kaphattak egy nagy szeletet ebből a csodaszép világból és az előadás után is még sokáig ott motoszkálhattak az ember fejében az ott hallott dalok.

Fotó: Monarchia Operett Facebook oldal

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code