Harmadik alkalommal rendeznek civil véradást

0

A civil véradó napokat a Miniszterelnökség kezdeményezésére 2020. október 5-9. között az ország minden megyéjében megszervezik, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára, amely a jelen helyzetben különösen fontos. A programot egyébként Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár jelentette be Szombathelyen, egy szeptember elején tartott tájékoztató fórumon.

Vas megyei időpont: 2020.10.09. 08.00-17.00
Helyszín: Szombathelyi Területi Vérellátó (9700 Szombathely, Dr. István Lajos krt. 3.)

A szervező Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelten várja a civil szervezetek, munkahelyi közösségek közreműködését.

A legtöbb véradót mozgósító közösség 15 000 Ft értékű utalványban részesül, amely Szombathelyen a Kilences Cafe&Kultfood bisztróban lefogyasztható, míg az egyéni véradók között értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A véradás gördülékeny biztosítása érdekében előzetes regisztrációt kérnek 2020. október 7-ig a következő elérhetőségeken:
info@vasicivil.hu; +36-30/ 9036852
(név, véradás várható időpontja, képviselt szervezet vagy közösség – ha van)

A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az OVSZ megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálják a biztonságos véradást.

Riport a tavaszi véradásról 

Fotó: Szombathelyi Televízió 

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

négy + 11 =