A munkát június végére fejezi be a kivitelező.

Újabb kerékpárutak kialakítása kezdődött meg egy uniós projekt részeként: a Váci Mihály utca és a Szent Imre herceg, illetve a Domus és a Váci Mihály utca között építenek illetve újítanak fel két szakaszt. 

A Váci Mihály utcától egészen a Vadász vendéglőig készül el a kétirányú kerékpárút és járda, felújítással, illetve építéssel. A Váci Mihály utcai parkolóhoz vezető lépcsőt és rámpát is átépítik a munkálatok során. Két részletben valósul meg a beruházás: a Rumi Rajki István és a Váci Mihály utcában kezdődött meg a munka, a második lépcsőben a készül el a Vadász étteremig vezető szakasz – a teljes költség több, mint 134 millió forint. A munkát június végére fejezi be a kivitelező.

Az Órásháznál új felfestés készül, a Szűrcsapó utcánál pedig burkolatot szélesítenek a kerékpárúton. A kereszteződésben a lámpákat kiegészítik, a kerékpáros-forgalmat átvezetik a Rohonci úton és a túloldalon található, felfestett kerékpárúthoz. A projekt legnagyobb eleme a Szűrcsapó és Váci Mihály utcai közötti szervizút teljes felújítása és aszfaltozása: kétsávos bicikli- és külön gyalogutat hoznak létre. A beruházás része még a Váci Mihály utca elején egy rámpa kialakítása, a munkálatok itt közel 58 millió forintba kerülnek.

via szombathely.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + tizenkilenc =