“Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” – a Hungaria Nostra pályázati felhívása

0

Immár 21. éve hirdeti meg a Város- és Faluvédők Szövetsége fiataloknak szóló pályázatát. 

Mint 21 éve minden évben, ismét arra vagyunk kíváncsiak:

MIT GONDOLSZ? MIT LÁTSZ? MIT SZERETNÉL? MIRE VAGY BÜSZKE?

  1. MELYIK AZ A NEVEZETES ÉPÜLET, EMLÉKMŰ, SZOBOR, NÉPI EMLÉK, SÍREMLÉK, ÉPÍTETT VAGY TERMÉSZETI ÉRTÉK A LAKÓHELYEDEN, TELEPÜLÉSEDEN, AMELYRE A LEGBÜSZKÉBB VAGY ÉS AMIT A BARÁTAIDNAK IS MEGMUTATNÁL?
  2. MELYIK AZ A RÉGI HASZNÁLATI TÁRGY, MEGŐRZÉSRE ÉRDEMES IPARTÖRTÉNETI VAGY KÖZLEKEDÉSI EMLÉK KÖZVETLEN KÖRNYEZETEDBEN, AMIT SZERETNÉL, HA MINDENKI MEGISMERNE?
  3. NAGYAPÁM MESÉLTE… – RÉGI EMLÉKEK, TÖRTÉNETEK, VISSZAEMLÉKEZÉSEK ÍRD MEG, FOTÓZD VAGY RAJZOLD LE NEKÜNK, MI KIÁLLÍTJUK!

Ha a fenti témák közül valamelyik megtetszett, úgy mutasd be, hogy azt a legjobb barátod is megértse, és az is, aki tőled távol, a „net” előtt ül. Bátran fogalmazd meg gondolataidat akár képzőművészeti alkotásban, akár versben, akár prózában, akár egy CD-re rögzített zenei alkotásban.

Az írásos pályamunkáknál nem könyvszagú leírásokat várunk, hanem önálló megfigyeléseket, önálló véleményeket (Amennyiben lehetőségetek van rá, kérjük digitálisan is küldjétek el pályamunkátokat!)
Az írásos pályaművek terjedelme 5-15 A/4-es oldal lehet mellékletek nélkül. A pályaművek értékét növelhetik a témához kapcsolódó fotók, rajzok, térképvázlatok.
A képzőművészeti pályázatok tetszőleges technikával (rajz, festmény, batik, tűzzománc, linó- és fametszet, makett, stb.) készülhetnek. Pályázni lehet egyénileg és csoportosan is.
A pályázatok elbírálása korcsoportonként és témakörönként külön-külön történik.

Kérlek, ne küldj fél m3-nél (50cm x 50cm x 50cm) nagyobb, 10 kilónál nehezebb makettet, mert nem tudjuk mozgatni, tárolni, bármilyen szépek és érdekesek!
A pályázatokon kérjük olvashatóan tüntessétek fel a pályázónak és iskolájának nevét, címét, életkorát, a témakör sorszámát, e-mail címét, vagy telefonszámát, ha van !
A pályázati felhívást add tovább minél több barátodnak, ismerősödnek!
A pályázatok benyújtási határideje: 2014. február 15.
Kérjük, tartsátok be a határidőt!
Amennyiben a pályázatokat szeretnétek visszakapni, kérjük a pályázati anyagotokon tüntessétek ezt fel!
(A visszakért pályázatokat és a Díjátadón át nem vett ajándékokat a Kiállítás után a Szövetség irodájában átvehetitek előzetes telefonos megbeszélés alapján, visszapostázásra nincs lehetőség!)

Cím: Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra)
1126 Budapest, Szoboszlai u. 2-4. vagy
Postacím: 1531 Budapest, Pf.: 22

AKI DÍJAT NYER, ÉRTÉKES KÖNYVEKET, VAGY JÁTÉKOT KAP!

A LEGJOBBAK pedig egy remek csapatban, egy pompás helyen, érdekes értékőrző munkában vehetnek részt kedvezményesen jövő nyáron a VFSZ által szervezett Országos Ifjúsági Örökségvédő Táborban!

A pályázatok értékelésére 2014. tavaszán kerül sor, a díjátadó ünnepség várhatóan:
2014. április-májusában lesz a Budai Várban, a Budapesti Történeti Múzeumban.
A pályázatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Szövetség irodájában:
Tel.: 06-20-771-21-75, illetve e-mail-en: hungarianostra.iroda@gmail.com


Jelentkezz Te is a Szombathelyi Szépítő Egyesület ifjúsági tagozatába! Bővebb információ: www.hirlevelplusz.hu/ifitagozat

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 14 =