Több, a koronavírussal kapcsolatos intézkedés is érinti a szombathelyi civil szervezetek mindennapi munkáját – ezeket gyűjtöttük össze a Civil Idő rendkívüli kiadásának első részében.

Változások az önkormányzati pályázatoknál

A civil szervezeteket is érintő intézkedéseket hozott a szombathelyi önkormányzat. Egy szombati tájékoztató levélben Dr. Nemény András polgármester felhívta a figyelmet, hogy

a civil szervezetek rendezvényekkel kapcsolatos támogatásainak kifizetését a város felfüggeszti.

Ezzel kapcsolatban több civil szervezettől kaptunk kérdést, amelyet továbbítottunk a polgármesteri hivatal felé.

Horváth Soma, civil ügyekért és kultúráért is felelős alpolgármester a H+ Média érdeklődésére elmondta, hogy

a március 16-án záruló pályázati időszakot követően, a beérkezett pályázati kérelmek közül a működési támogatáskérelmeket kezdik először elbírálni

– a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez képest igyekeznek mielőbb, ugyanakkor ennek pontos határideje értelemszerűen nem ismert. A külön költségvetési soron lévő civil szervezeteknél is a működési finanszírozással kapcsolatos intézkedések kapnak elsőbbséget.
 

Valamennyi, a pályázati alapokhoz és önkormányzathoz beérkezett rendezvénytámogatási kérelem elbírálását és azok kifizetését felfüggesztik a veszélyhelyzet fennállásáig.

 

Elérhető a civil referens is

A civil referens ügyfélfogadásánál is változások lépnek érvénybe: a személyes kapcsolattartás szünetel, ugyanakkor Bődi Líviát a +3620/3542602-es telefonszámon és a civilreferens.szombathely@gmail.com e-mail címen el lehet elérni a továbbiakban is.

A civil rendezvények is betiltva

A kormány 2020. március 16-i döntésének értelmében tilos éjféltől bármilyen rendezvényt tartani, és mindenkit kérnek arra, hogy maradjanak otthon a súlyos járványügyi helyzet miatt, a civil szervezetek is ennek megfelelően járjanak el.

A Vas Megyei Civil Információs Centrum közleménye

Tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy megfontolva a veszélyhelyzet során tett előírásokat és ajánlásokat a Civil Információs Centrum irodájában az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel, rendezvényeink szervezését felfüggesztjük. A tanácsadásokat e-mailen illetve telefonon folytatjuk. Civil szervezeteket érintő kérdésekben továbbra is várjuk a megkereséseket! Vigyázzunk egymásra!

Elérhetőségeik:

Email: edit.kecskemeti.vasicivil@gmail.com;  krisztianmesko@gmail.com
Telefon +3630/9036852; +3630/2249008

Weboldal: www.vasicivil.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/vasicic

A Szombathelyi Civil Kerekasztal tájékoztatója

A veszélyhelyzet során tett előírásoknak és ajánlásoknak függvényében, valamint az MMIK épületében elrendelt korlátozásoknak eleget téve a Szombathelyi Civil Kerekasztal irodájában a személyes ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.
A tanácsadásokat e-mailen illetve telefonon folytatjuk, így a szervezeteket érintő kérdésekben továbbra is várjuk a megkereséseket! Vigyázzunk magunkra és egymásra is!
Elérhetőségeik:
Telefon: +36-20/368-9846
E-mail: szhelyi.civil.kerekasztal@gmail.com
 

Részletes összefoglaló a Civil Idő Rendkívüli kiadásának első részében

 
Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

hét − 6 =