A tánc szeretete, a barátság és az összetartozás példáját adta a kis létszámú egyesület évzáró rendezvénye szerdán este a köztudatban régi nevén ismert Ady téri Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színpadán. Kokas Gergely méltán büszke tanítványaira.

Minden év végén gálaműsorral kedveskednek az érdeklődőknek és a táncosok hozzátartozóinak a városban működő táncegyesületek tagjai. Szombathelyen ez szinte kötelező, hiszen a tánc fővárosában vagyunk!

A hip-hop talán kevesebbek számára érthető és érezhető életérzést közvetít, de Kokas Gergely lelkes tanítványai a megszerzett tudásukról, a fejlődésükről nagyon jó hangulatú műsorban adtak számot. A táncnak ez a műfaja nagyon sok apró, de határozott mozdulatsorból felépített koreográfián alapul. A dinamikus zene megköveteli a hirtelen mozgásváltoztatást, a gyorsaságot. A felépített táncelemeket megtanulni nem egyszerű feladat. Csoportosan, egymásra is figyelve látványos összképben gyönyörködhetett a közönség. A legkisebb korosztályt képviselő öt kislány és egy fiú önálló bemutatója ugyanolyan elismerést váltott ki a közönség soraiban, mint a tizenévesek két csoportra bontott dinamikus produkciója. A tánciskolát 2014-ben alapító Kokas Gergely, – aki maga is a fiatal felnőttek generációjának tagja – kiemelkedett tánctudásával és a nevéhez kötődő koreográfiákkal. Hihetetlen módon képes motiválni a gyerekeket és a fiatalokat, ami talán annak is köszönhető, hogy korban közel áll a tanítványaihoz.

A tánc, ami rendszeres mozgást biztosít, közösségformáló, közösségépítő és összetartó erővel is bír, és ezt példázta a lelkes csapat ezen a jó hangulatú gálaesten.

További sok sikert és lehetőséget újabb bemutatkozásra, hogy minél többen ismerjék meg és kapjanak kedvet a hip-hop táncvilágához.

Gerencsérné Mari
(civil tudósító)

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

1 × három =