A Volt Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amit Sopronban rendeznek 1993 óta majd minden évben. Vagyis rendeztek, hiszen a szervezők nem sokkal ezelőtt jelentették be, hogy a gazdasági helyzet alakulása miatt 2023-ban nem rendezik meg a több zenei műfajt is felvonultató rendezvényt.

Mint Facebookon közzétett közleményükben írják,

“már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni és sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta.”

A poszt kitér arra is, hogy a gazdasági helyzet javulásával bíznak abban, hogy ismét megrendezhetik a fesztivált.

Augusztusban már több hírportál beszámolt róla, hogy a Sziget Fesztivál nyereséges lebonyolítása mellett a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál veszteséges volt 2022-ben. Már ekkor Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője a Népszavának elmondta: a soproni fesztivál eredménye nagy, míg a Zamárdiban megrendezett program kis mértékben maradt el a várakozásoktól. Már ekkor bejelentette az amerikai többségi tulajdonos, hogy a két veszteséges fesztivál esetén felülvizsgálja a jövőbeli terveket.

Nemcsak az idei bizonytalan, Európát sújtó gazdasági folyamatok hozták nehéz helyzetbe a fesztiválipart: idén először volt klasszikusnak nevezhető fesztiválszezon a két éves, koronavírus-járvány miatt korlátozott időszak után. Időközben megjelent az infláció és az energiaárak növekedése is, amely méginkább megterheli az amúgy is nehéz helyzetben lévő fesztiválipart.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

öt + 16 =