A Centrum Áruházak elődje 1966-ban jött létre Országos Áruházi Vállalat néven. A Centrum nevet egy évvel később vette fel a vállalat, melynek szombathelyi üzlete a régi tőzsdepalota épületében kapott helyet. Sorozatunk második részében a Centrum Áruház rövid történetét mutatjuk be.

Az ország egyik legnagyobb áruházlánca volt a Skála mellett. A rendszerváltás után kft., majd részvénytársaság formájában működött tovább. 1997-ben a Skála Coop Rt. megvásárolta az áruházláncot, majd 1999-ben összevonták a két céget Skála és Centrum Rt. néven. Később a Centrum Áruházak profilját a Skála vette át, így fokozatosan mindenütt egységesítették az üzletek arculatát és kínálatát. Később a Skála Divatház Rt. vette át az üzemeltetést, a kétezres évek elején több, kisebb alapterületű üzlet bezárt. A Skála jelenleg 18 üzlettel működik az országban, erről bővebben rovatunk következő részében írunk.

Szombathelyen az áruház helyén jelenleg egy osztrák üzletlánc egy boltja, egy papír-írószer üzlet és egy gyógyszertár található.

naptar-014.previewA szombathelyi Centrum Áruház a nyolcvanas években
(forrás: retronom.hu – Feribá)

1978_centrum.preview Centrumos hirdetés
(forrás: retronom.hu – oldphone)

centrum-ah.preview A Centrum Áruházak logója
(forrás: retronom.hu)

1977_Centrum_77[1] Centrumos hirdetés
(forrás: retronom.hu – bobek)


A nyíregyházi Centrum Áruház televíziós reklámja

A szöveg a Wikipédia cikke nyomán készült.
Főkép forrása: ugv.hotmail.ru

Facebook