Lezajlott a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár Könyvhódító 2019 – elKÉPzelés Országos képregényalkotó pályázatának zsűrizése. A pályázattal a könyvtár immár hatodik alkalommal tűzte ki célul irodalmi szövegek más művészeti ágba való átemelését. Ezúttal előre meghatározott könyvek egy jelenetéből kellett képregényt formálni.

A 14-25 éves korosztálynak szóló pályázatra összesen 27 képregény érkezett be, melyből 12 alkotást díjazott a zsűri.

A legtöbb képregény J. K. Rowling: Harry Potter köteteiből, J. R. R. Tolkien: A hobbitjából, Neil Gaiman: Csillagpor, Ernest Cline: Ready Player One ill. Suzanne Collins: Az éhezők viadala regényéből készült. A választott technikák közül többen választották a hagyományos rajzolt, ill. színezett formát, de számítógépes grafikával is készült alkotás.

A zsűri tagjai voltak (kép szerinti sorrendben) Bárány Áron – képregényalkotó; Farkas Balázs – képregény rajongó, az ugytudjuk.hu főszerkesztője; Tebeli Szabolcs – képregényrajzoló; Kóbor Róbert – a Magyar Képregény Szövetség tagja, a kilencedik.hu szerkesztője.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a kiállításmegnyitóra 2019. május 15-én (szerdán) 15 órakor kerül sor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1.).

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

16 − tizenöt =