Közeledik a karácsony, és a nagy cégek nem restek minél több vevőt szerezni az év legprofitálóbb időszakára. Az internet térnyerésével már nem csak a tévében, hanem az interneten is reklámozzák magukat az ünnepek előtt, s az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számtalan ötletes és megható reklámfilm készült. Karácsonyi reklámszemle, 1. rész

1UNICUM

Az Unicum “Az én hősöm az apám” jelmondat köré épitette fel idei reklámját, melyben a különböző generációk karácsonyi készülődését és találkozását nézhetjük meg. Ötletes, a reklám közben a karácsonyi hangulat már-már motoszkálni kezd az emberben.

2SPAR

A legszebb ajándék Te vagy – nem mondatjuk, a SPAR karácsonyi reklámjának kerek története van, és bár majdnem már giccsbe a vége, az ünnepi érzést kétségtelenül megadja, tehát a célját a reklám teljesíti.

3HUAWEI

A mai társadalom egyik fő problémája a technikai cuccoktól való folyamatos függés. Ma már nem szokatlan az, hogy mindenki az okostelefonját, tabletjét, laptopját nyomkodja éjjel-nappal, mindenhol, minden körülmények között. A filmben szereplő kisfiút azonban még nem szippantotta be ez a függés, és csupán ünnepelni szeretne együtt a családjával. A Huawei üzenete maga ellen is szól, de nagyon egyetértünk vele: a mobilod megvár, a pillanat nem.

Sőt, aki a Huawei magyarországi Facebook-oldalán 2016. december 13-ig az alábbi poszt alá kommenteli az “Ígérem, hogy idén megélem a karácsonyi pillanatokat!”, a #BePresent és a #Huawei hashtagekkel együtt, az egyben jótékonykodik is: minden hozzászólás után 500 forinttal támogatja a Pető Intézetet a gyártó. 🙂

4TELEKOM

Telekommunikációs cégként a távolságra asszociál a Telekom, amely idén a “Nem számít a távolság, ha van ami összeköt” szlogen mögé egy fiútestvérpár kapcsolatát mutatja be, természetesen happy enddel.

5LIDL

A német diszkontlánc a karácsony lelkét adó, otthon takarító, sütő-főző nőket emeli ki a reklámfilmben: fellázadnak a minden babért learató Télapó ellen, de végül közösen készülnek elő az ünneplésre. A reklám humorosan hívja fel a férfinem képviselőinek figyelmét egy fontos dologra: a közös ünnephez közös előkészület kell!

6ALDI

Még csak külföldi Aldinál láttuk ezt a reklámot (ha valaki esetleg már felfedezett magyar verziót is, írjon nekünk!), amely Kevin, a répa történetét meséli el. Nagyon viccesen oldották meg az animációkat, és csattanója is van a reklámnak (nem, nem eszik meg a répát), reméljük Magyarországra is eljut majd. A névválasztás azonban érdekes, főleg, hogy van a ma már kultikussá vált, Reszkessetek, betörők!…Szegény Kevin!

7JOHN LEWIS

A John Lewis reklámjában egy kislány álmát szeretnék valóra váltani a szülei. Aztán kiderül, hogy a család kutyája is hasonlóról álmodozik…

 

Folytatása következik!

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + tizennégy =