Hétfői sajtótájékoztatón jelentette be dr. Horváth Attila, Szombathely sportért felelős alpolgármestere, hogy egymillió forinttal támogatja az önkormányzat a városi e-sportot felvirágoztatni kívánó eSport Szombathely Sportegyesületet. Az eseményen részt vett Halmos Máté, az egyesület elnöke és Hajmási Milán elnökségi tag is.

Az ötlet nem új keletű, hiszen még a választási kampányban is felmerült az e-sport ügyének felkarolása, és ezt megerősítette Dr. Nemény András polgármester is a H+ Média Civil Idő című magazinjának januári adásában is. 

A sajtótájékoztatón dr. Horváth Attila alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzat a támogatással egyrészt a fiatalok új sportolási lehetőségét szeretnék biztosítani, másrészt az ezzel létrejövő közösségépítés a prioritás a városvezetés számára. Halmos Máté, az egyesület elnöke kiemelte: a közösségszervezés mellett az is fontos cél, hogy a játékok kipróbálása mellett képzéseket, előadásokat is tartsanak az érdeklődőknek, valamint felhívják a figyelmet ezen játékok mentálhigiénés veszélyeire is.

 

 

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tíz + tizenkilenc =