A Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza Prohászka Béla mesterszakáccsal, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökével és a Vas Megyei Igazgatóság munkatársaival Egyházashetyén, Berzsenyi Dániel szülőházánál várta az érdeklődőket szombaton. A családokat a megyei értékeket bemutató játszóházzal várták, a hangulatot a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör alapozta meg. Képek a helyszínről.

1. Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei igazgatója Kemenesalja értékeit mutatja be a hallgatóknak.

2. A Vas Megyei Igazgatóság csapata a Berzsenyi-emlékház előtt az elkészült pogácsával.

3. Simon Gergő, Simonné Fukszberger Szilvia, Bodorné Farkas Edina, Molnár Andrea és Lantosné Sidó Bernadett, a Káldi Napraforgók Egyesülete tagjai, Horváthné Janzsó Lívia, a Káldi Értéktár Bizottság elnöke és Horváth Vivien, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének szóvivője Prohászka Béla mesterszakáccsal készítik a lecsós tócsnit.

4. Jákói Istvánné Juci, Bagics Jánosné Erzsi, Lábas Jánosné Marika és Szente Józsefné Kati, az Ostffyasszonyfai Vöröskereszt csapat tagjai Prohászka Béla mesterszakáccsal és Éles Krisztina Vas megyei igazgatóval ököruszálylevest és gombapörköltet főztek.

5. Készül a Kemenesalja szíve pogácsa.

6. Elkészült a Kemenesalja szíve pogácsa-

7. A Káldi Napraforgók Egyesülete és az Ostffyasszonyfai Vöröskereszt csapat tagjai hálózatot építenek.

8. Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke az ételkészítési praktikáiról mesél.

9. Molnár Andrea és Simonné Fukszberger Szilvia, a Káldi Napraforgók Egyesülete tagjai, és Horváthné Janzsó Lívia, a Káldi Értéktár Bizottság elnöke lecsót, tócsnit és hájaskráflit készítettek.

10. Prohászka Béla mesterszakács magyar dinnyekoktélokat kínál. 

11. Kedves Rudolf, Egyházashetye alpolgármestere Prohászka Béla mesterszakáccsal és a Vas Megyei Igazgatóság munkatársaival a főzés szünetében.

12. Ambrus Lajos író nyilatkozik az egyházashetyei életről a Kossuth Rádiónak.

 

NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.

FORRÁSNMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code