Egy QR-kódos tábla kálváriája: csütörtökön átadva, pénteken letörve

0

Egy Szombathelyen még új kezdeményezést próbált a szombathelyi önkormányzat támogatásával meghonosítani a Szombathelyi Szépítő Egyesület: egy QR-kódos tábla segítségével szerették volna mindenki számára elérhető tenni a polgármesteri hivatal előtt álló szoborcsoport történetét. Az eredmény: az átadó után napon ismeretlenek összetörték a táblát. Miért?

2016. augusztus 25. csütörtök 10:00, Szombathely, Polgármesteri Hivatal előtti tér

A helyi sajtó képviselői jelenlétében Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke és Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, a belváros önkormányzati képviselője adta át Szombathelyi polgárok szoborcsoport talapzatára elhelyezett QR-kódos táblát. Az átadón jelen voltak Kőszegfalviné Pajor Klára és Dr. Kalocsai Péter, az egyesület elnökségének tagjai is.

IMG_5334

A táblát Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával készíttette a szervezet annak aprópóján, hogy a szoborcsoport történetét az egyesület tapasztalata alapján sokan nem, vagy pontatlanul tudják.

IMG_5336

A szoborcsoport története – amelyet a Kalocsai Péter foglalt össze az érdeklődők számára – önkénteseknek köszönhetően a magyar nyelv mellett angolul, németül, franciául és olaszul is elérhető a QR-kódon keresztül megnyitható felületen, amelynek informatikai hátterét a Hírlevél Plusz biztosította térítésmentesen az egyesület számára.

IMG_5342

Az esemény fogadtatása a közvélemény és a sajtó részéről egyaránt pozitív volt.

2016. augusztus 26. péntek kora délután, Szombathely, Polgármesteri Hivatal előtti tér

A Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke észleli a rongálást: a tábla alsó felét letörték, azt ismeretlenek a szökőkútba dobták. Délután Bődi Lívia a Szombathelyi Rendőrkapitányságon feljelentést tett. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

DSCF8428

Az egyesület kéri, hogy aki rendelkezik olyan információval, amely elősegítheti az elkövető(k) nyomra kerítését, jelezze a szervezet vagy a rendőrség felé.

A szervezet időközben mindent megtesz azért, hogy a tábla mielőbb javításra kerüljön, és ebben hírportálunk minden segítséget megad.

VÉLEMÉNY
Az önkormányzat és a civil szféra sikeres együttműködésének egyik jelképe is lehetne ez a tábla, ha azt nem rongálták volna meg ismeretlenek. Fontos emléke lehetne ez az információhordozó az eredményes partnerségnek, amely mutathatná azt, hogy helytörténeti és kulturális területen is lehet összefogó kapocs a civil szféra és az önkormányzati intézményrendszer között. Ezt azonban valakik másképp gondolják, vagy más szempontokat néznek, amikor értelmetlenül rongálnak.
A vélemény nyilvánításra, a felesleges düh és feszültség kezelésére számtalan más fórum és módszer akad, de egy biztos, hogy ez így nem megoldás semmire! Remélhetőleg a jövőben ilyen és ehhez hasonló cselekedetek nem történnek meg…vagy álmodik a nyomor?
-SÁ-

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

egy × 1 =