Az ember még be sem teszi a lábát, már rácsodálkozhat a gyönyörű neoklasszicista előépület nyitott oszlopcsarnokára, amihez egy széles lépcsősor vezet felfelé.

A világörökség belsejében már a földszinti csarnok is elképesztő látványt nyújt.

A második világháború óta, több mint 70 év után megnyitotta újra kapuit a Román csarnok. Egyedülálló falfestményeinek rekonstrukcióját több, mint 70 restaurátor végezte. A Szépművészeti Múzeum történetében ez volt az eddigi legjelentősebb felújítás. Érdemes élőben elmerülni ebben a látványban.

A Szépművészeti rekonstrukció miatt 3 évig le volt zárva, ezalatt az idő alatt az állandó kiállítások is megújultak. A múzeum életében vannak időszaki és folyamatosan megtekinthető kiállítások. Folyamatosan megtekinthető kiállítások közül bemutatunk nektek párat.

Ókori Egyiptom

Az megújult kiállítás látványosan, interaktív eszközök bevonásával, a látogatók számára jól érthető módon mutatja be a korszakkal kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

Klasszikus Ókor

Az Antik Gyűjtemény új célja a klasszikus antik hagyomány bemutatása. Középpontjában a görög, az etruszk és a római kultúra áll.

Európai Művészet 1250-1600

Az újrarendezett kiállítás a művészettörténet fő korszakait kívánja bemutatni, kronologikus sorrendben és kisebb földrajzi egységek szerinti tagolásban.

Időszaki kiállítások közül érdemes megtekinteni a most áprilisban nyitott és június végéig megtekinthető Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet című tárlatot. Itt látható először az a rajz, amelyet nemrégiben fedeztek fel egy külföldi magángyűjteményben s a tizenéves Michelangelo legkorábbi ismert rajzaként azonosították.

Tehát izgalmas, látványos és gyönyörű a Szépművészeti Múzeum. Tegyenek egy sétát benne és csodálják meg.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

öt × 2 =