Egy héten két kiállítás is nyílik a Savaria MHV Múzeum tagintézményeiben (2015. április 23-24.)

0

2015. április 23-án, csütörtökön a Szombathelyi Képtárban, a rákövetkező napon pedig a Smidt Múzeumban nyílik új tárlat.

Múzeumi programok 2015. április 18. – április 26.

Április 23. csütörtök 17.00 Szombathelyi Képtár
Kurátornők
Konkoly Gyula kiállítása

Konkoly Gyula a magyar neoavantgárd kiemelkedő képviselője. Szombathelyi kiállításán legújabb műveit mutatja be, amelyek éppúgy köthetők az előző, nagybányai hatásokat is tükröző periódusához, mint azokhoz az új elemekhez, amelyek első látásra napjainkról szólnak, ugyanakkor visszavezetnek a modern művészet gyökereihez. A nyár, a vízpart, a fiatalok látványa élénk hatást kelt. Ennek mélyén a quattrocento alapokon túl Matisse színvilága, Gauguin, Maillot formaredukciója található. Az élet kiragadott, hétköznapi, ugyanakkor ünnepi pillanatait látjuk, melyek tulajdonképpen „a szaporodás – végesség – végtelen sorának” művészi megfogalmazását hordozzák.

Megtekinthető 2015. június 7-ig.

Április 24.péntek 17.00 Smidt Múzeum
Jézus élete
Aknay János, ef Zámbó István, Tábori Csaba kiállítása

„A Biblia pauperum és a Biblia picta hagyományát felelevenítő tárlat egy magánszemély, Matula Péter kezdeményezésére jött létre, aki három kortárs képzőművészt bízott meg azzal, hogy mindenféle megkötöttség nélkül, ki-ki a saját stílusa és formavilága szerint fesse meg az általa kiválasztott evangéliumi részleteket. Aknay János, ef. Zámbó István és Tábori Csaba képi válaszai merőben eltérőek, ám pontosan ettől izgalmas ez a kiállítás!” (Novotny Tihamér)

Megtekinthető 2015. április 30-ig!

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

három × négy =