Előző életmóddal kapcsolatos cikkemben írtam a különböző mozgásformákról és az egészséges táplalkozásról, hogyan legyünk fittek, avagy „SummerBody a Covid alatt?” címmel. Ebben a cikkemben viszont néhány Covid alatt is könnyen megvalósítható tippet szeretnék megosztani Veletek, amellyel egészségesen fogyhatunk, látványosan, és viszonylag rövid időn belül.

1Gyaloglás, vagy biciklizés, mint mozgásforma

Akár munkába járásról, vagy hétvégi szabadidős tevékenységről van szó, mindenképp iktassuk be valamelyik mozgásformát az életünkbe, mert hosszútávon nemcsak az alakunknak tesz jót, hanem az egészségünk megőrzéséhez is elengedhetetlen.

2Kezdd a napot egy nagy pohár vízzel!

Előző cikkemben írtam már a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásának fontosságáról. Most kihangsúlyoznám azt, hogy mivel éjszaka a testünk meglehetősen dehidratálódik, érdermes a napot egy nagy pohár víz megivásával indítani, és ezután jöhet az egészséges reggeli elfogyasztása. A nap folyamán szintén nagyon fontos, hogy összesen körülbelül 2 l folyadékot elfogyasszunk (ásványvíz, gyógytea), ugyanis a dehidratáltság is okozhat éhségérzetet.

3A cukros üdítők és édességek csökkentése, kivonása az étrendből

Évekkel ezelőtt magam is meglepődtem, hogy miután elhagytam a cukros üdítőket, az alakom látványosan jobb lett, és fogytam is néhány kilót. Ha látványosan (és tartósan) fogyni szeretnénk, akkor érdemes a cukorral édesített készítményeket elhagynunk, helyette egészségesebb alternatívákat választva (pl. Steviával édesített üdítő vagy szénsavmentes ásványvíz, gyógytea ivása, steviával vagy eritrittel édesített élelmiszerek fogyasztása.)

4Vacsorára könnyen emészthető élelmiszerek fogyasztása

A „SummerBody a Covid alatt” című cikkemben szintén esett szó arról, hogy vacsorára érdemes inkább zöldségféléket fogyasztani fehérjeforrással együtt (pl. lehet ez saláta joghurtos öntettel és csirkehússal vagy hal, pl lazac párolt zöldségekkel). Megfigyeléseim szerint a könnyű vacsorák fogyasztása is már nagymértékben hozzájárul az egészséges, tartós fogyáshoz.

5Gyógyteák fogyasztása

A tavasz beköszöntével általában egyre többen végeznek úgynevezett „tisztítókúrákat”. A szervezetben felgyülemlett méreganyagok eltávolítása érdekében érdemes néha tisztítókúrát végezni, vannak akik smoothie-kat iktatnak be az étrendjükbe (ezek lehetnek zöldség-vagy gyümölcsturmixok, az interneten rengeteg hasznos recept található.) Emellett ajánlott naponta a tisztító gyógyteák ivása, gyógynövényekből készült teakeverékek kaphatók a Fitotéka- és Naturatéka Szaküzletekben.

6Gyümölcsök, zöldségek rendszeres fogyasztása

Nemcsak turmixok formájában fogyaszthatunk gyümölcsöket és zöldségeket, fontos, hogy az étkezéseink mellé fogyasszunk zöldségeket, például párolt zöldséget, salátát, paradicsomot, paprikát. A zöldségek és a gyümölcsök egyaránt segítik az emésztést, így a fogyásunkat is elősegítik.

7A stresszfaktorok csökkentése

Ha teljesen nem is tudjuk a stresszt száműzni az életünkből, de a stressz különböző technikákkal való csökkentése nemcsak a megfelelő testsúly eléréséhez és megtartásához szükséges, hanem hosszútávon az egészségünk megtartásához is elengedhetetlen. Néhány tipp, amellyel csökkenthetjük a mindennapi stresszt: meditáció (napi negyed óra meditációval már jó eredmények érhetők el stresszcsökkentés terén). A jóga szintén ismert stresszoldó hatásáról, ráadásul rendkívül jót tesz az alakunknak is! Az interneten találhatunk irányított meditációs és jógavideókat is.


További életmód tippeket az Instagram oldalamon fogok megosztani, itt étkezéssel és edzéssel kapcsolatosan is találhattok tippeket, valamint edzés videókat is feltöltök az oldalamra.
Instagram: _kiss_noemi

Kiss Noémi

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

egy × négy =