Császár Róbert morzsáit mutatta be az AGORA

0

Császár Róbert nem érti, miért biztos, hogy nincsenek láthatatlan emberek, nem érti, hogy a kóla-reklámban, miért van napszemüveg a Nap szemén, és őrületbe kergeti a „kisembereket” sújtó bürokrácia (bár mindig van nálunk kisebb ember is). Ám mindezt kiírta magából.

A láthatatlan emberekkel együtt teljesen megtelt az AGORA–Művelődési és Sportház klubterme Császár Róbert legújabb könyvének, a Császármorzsáknak a bemutatóján. A szombathelyi szerző második könyvére 9 évet kellett várni, hiszen a főiskolás évek alatt megjelent Fércművek 2007-es kiadású.

DSC_1220_cr_1

Azóta sok idő eltelt, a szerző nem is foglalkozott írással, ám nemrégiben a fejében kavargó, valóságalapú, átélt történetek –nem kis groteszkkel fűszerezve– újabb könyvet eredményeztek. A fűszerezés talán nem is megfelelő kifejezés, hiszen Az első tál alcímet viselő Császármorzsák inkább (humorral) édesítik keserű mindennapjainkat. Császár Róbert morzsái a bürokráciába beleőrült átlagpolgár kafkai kalandjaiba enged betekintést, ahol bár szökni próbál a páciens a bolondok házából, azért rá is döbben, hogy nem is olyan rossz odabent…

DSC_1203

Második fogásként készül már az újabb könyv is, ám addig hagyományos, nyomtatott formában és e-bookként is olvasható a Császármorzsák.

Horváth Zoltán
Fotó: Korponay Balázs

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + hét =