A Vas Megyei Civil Információs Centrum a Szombathelyi Törvényszékkel és a Szombathelyi Civil Kerekasztallal együttműködve szervezett civil információs napot, amelyen a civil szférát érintő változásokról volt szó.

A fő téma a civil szervezetek alapszabályainak az új Polgári Törvénykönyvnek megfelelő módosítása volt: mint ismert, a 2014. március 15-én életbe lépett Ptk. több változást is hozott az egyesületek és alapítványok létrehozására, működtetésére vonatkozó alapvető szabályokban. Az eredeti terv szerint a idén március 15-ig kellett volna valamennyi szervezetnek az új törvénykönyv alapján módosítani létesítő okiratát, azonban ezt a határidőt az Országgyűlés 2017. március 15-re tolta ki.

dr. Takáts Eszter tájékoztatja a résztvevő civileket a létesítő okiratban szükséges módosításokról
dr. Takáts Eszter tájékoztatja a résztvevő civileket a létesítő okirat szükséges módosításairól

Az új szabályokról és a szükséges módosításokról, valamint az ehhez kapcsolódó bírósági eljárásokról dr. Takáts Eszter, ügyvéd, a Vas Megyei Civil Információs Centrum jogi-és közhasznúsági tanácsadója, valamint dr. Tauber Ákos, a Szombathelyi Törvényszék civil ügyekkel foglalkozó bírósági titkára adott tájékoztatást. Az ismertetőt követően a jelenlevők felmerülő kérdéseire is választ adtak az előadók.

dr. Tauber Ákos a birósági eljárásokkal kapcsolatos információkról tájékoztatott
dr. Tauber Ákos a létesítő okiratokkal kapcsolatos bírósági eljárásokról tájékoztatott

A témával kapcsolatos információk, tájékoztató anyagok elérhetőek a Vas Megyei Civil Információs weboldalán.

H+/VCIC

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × kettő =