Bemutatkoznak a XV. Nemzetközi Fúvósfesztivál fellépői (2.) – Szentgotthárd, Körmend

  0
  A kép illusztráció, a 2014-es szombathelyi fúvósfesztiválon készült.

  A szentgotthárdi és a körmendi fúvószenekar tavaly is részt vettek a szombathelyi fúvósfesztiválon, és ez idén sem lesz másképp.

  Szentgotthárd

  A zenekar az 1906-ban alakult tűzoltózenekar utódjaként immár több mint 100 éve folyamatosan működik. 1997 óta Rápli Róbert karnagy irányítása alatt. Rendszeres szereplője ausztriai és szlovén rendezvényeknek, eljutottak számos más országba is. A zenekar utolsó minősítése során koncert-zene kategóriában arany, show-zene kategóriában kiemelt arany fokozatot érdemelt ki.

  [divider]

  Körmend

  A Városi Fúvószenekar Egyesület, avagy ahogyan a térségben jobban ismerik, a Körmendi Városi Fúvószenekar, 2012-ben ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját,  s ez alkalomból minősítette magát utoljára, koncertfúvós „B” kategóriában arany minősítéssel. A zenekar aktív résztvevője városa és térségének ünnepeinek, de szívesen vesz részt hazai és külföldi fúvóstalálkozókon és maga is szervez ilyet. Vas megye második legrégebben működő zenekaraként sok emlékezetes fellépés – így több szombathelyi – után és néhány nehezebb időszakot követően, jelenlegi felállásban 2007. májusa óta dolgozik töretlenül együtt a csapat.

  SZVFE/H+ összeállítás

  [divider]

  JUBILEUMI, TIZENÖTÖDIK NEMZETKÖZI FÚVÓSFESZTIVÁL
  2015. AUGUSZTUS 15-ÉN, SZOMBATHELYEN!

  Facebook

  Szólj hozzá!

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  tíz + tizenegy =