A Savaria Turizmus Nonprofit Kft.  a koronavírus járvány alatt folyamatosan azon munkálkodott, hogy a karanténhelyzetben is minél többet mutasson meg Szombathely ismert és kevésbé ismert értékei közül. 

A város TDM szervezete közösségi oldalán elindította a #nekemezszombathely kihívást és a #kedvencszombathelyem alkalmazást, ahol a város lakói, hírességei mesélhettek szombathelyi kedvenc helyükről vagy kedves emlékükről.

Az ismeretterjesztő célzattal létrehozott #egypercszombathely rovat pedig érdekességeket közöl Szombathely-Savaria múltjából-jelenéből.

Most azonban egy látványos újítással örvendeztetikk meg a múlt és a virtuális tartalom iránt érdeklődőket: 

Mivel a koronavírus az otthonaikba zárta az embereket, arra gondoltak, hogy

Szombathely látványosságait 3D virtuális séta keretében mutatják be az érdeklődőknek.

Amíg a múzeumok és kiállítóhelyek nem nyithatják meg kapuikat, virtuális túravezetőnk segítségével mindenki maga bebarangolhatja a kiállításokat. Mindezt tették annak reményében, hogy egyszer személyesen is ellátogatnak a virtuális séta során már megismert múzeumokba, attrakciókba, illetve városunkba.

A digitális tartalom létrehozásában segítségünkre egy dinamikusan fejlődő független ingatlanközvetítő iroda, a szombathelyi Safehouse ingatlaniroda volt, akik a 3D virtuális séta segítségével mutatják be eladó ingatlanjainkat az érdeklődőiknek.

Felajánlásuknak köszönhetően folyamatosan dolgozzuk fel és mutatjuk be a városban található attrakciókat, melynek köszönhetően tovább bővül majd a virtuális túra keretében megtekinthető épületek száma.

Bízunk abban, hogy ezen séták segítségével még többen ismerik meg városunkat, illetve Szombathely polgárai jobban megismerik szűkebb hazájuk értékeit és még büszkébben vallják szombathelyi identitásukat. 


Az eddig elkészült séták az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg:

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + tíz =