„Az élet szép, ha azzá tesszük!”- vallják a szentgotthárdi civilek

0
Szentgotthárdon a Civil Fórum szervezésében immár hagyománynak számít a város májusfájának felállítása.

A közel ötven civil szervezetet magába foglaló Civil Fórum első ízben 2005-ben szervezte meg ezt a hangulatos, sok embert mozgósító eseményt.

Ebben az évben az előző évekhez hasonlóan 2016. április 30-án, a Városkapu szobornál gyülekeztek mindazok, akik részt kívántak venni a fa felállításában és díszítésében. A kora esti órákban meg is érkezett a 16 méteres fa a Rábafüzesi erdőből.

A Szentgotthárdi Civil Fórum elnöke tájékoztatójában elmondta, hogy a több éve fennálló sikeres együttműködésnek köszönhetően ebben az évben is az Erdészet biztosította a fát, melyet a Horgász Egyesület tagjai vágtak ki és egy vállalkozó segítségével valósulhatott meg a helyszínre szállítás is.

2010-től a májusfa állítás szalagkötési ceremóniával is kibővült. A színes papírszalagokon kívül – mellyel a kisebb gyerekek, szüleik és nagyszüleik élvezettel díszítették a fa ágait – a civil szervezetek képviselői  egy-egy mottóval, üzenettel ellátott selyem szalagot is kötöttek a fán elhelyezett koszorúra.

 Néhány kiragadott mottó: „Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted – ez a siker!”„ Cselekedeteinkkel mi magunk adunk értelmet az életnek!”„Nincs ami többet érne, mint az életünk, és amit belőle csinálni tudunk és merünk!”„ Az élet szép, ha azzá tesszük!”„Minden nap tégy valami jót, s azzal kiszorítasz valami rosszat a világból! ”„ Ne gyógyítsuk a betegséget, hanem előzzük meg!”„Az az ember, aki  vak a természet szépségeire, az élet örömeinek csak a feléből részesül!”„ A zene lelki táplálék, amely semmi mással nem pótolható!”„Csak vidám szívvel vagyunk képesek gyönyörködni a jóban!”„ Könnyebb az élet, ha dalolhatsz róla!”

A Szentgotthárdi Civil Fórum elnöksége véleménye szerint ezek a szalagok a városban működő civil szervezetek sokszínűségét jelképezik és ezen felül a civilek összetartozását is szimbolizálják.  A népes hölgykoszorú és gyereksereg nagy tapssal jutalmazta azt a pillanatot, amikor a férfiak rutinos munkájának köszönhetően teljes pompájában egyenesen állt a fa. A gazdagon díszített májusfa a kitáncolásig, június 3-ig, tehát egy hónapig állhat büszkén e kis város kapujában.

Csörnyi Zoltánné CZS

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

nyolc − hat =