Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg első apák napi családi programját a szombathelyi Kámoni Arborétum, a Kámoni Arborétumért Egyesület és a H+ Média és Kulturális Egyesület közreműködésével. A 2018. június 17-én, 14:00 és 18:00 között megrendezett eseményen a GPS családi kincskeresés, kézműves foglalkozások, arcfestés és kávékülönlegességek kóstolója mellett lehetőség nyílik megmérettetni tudásukat és ügyességüket azoknak, akik neveznek a gurigolf versenyre.

A játékmester a játék feltalálója, Tóth István lesz. Az újszerű sportágról így nyilatkozott feltalálója egy korábbi, Zalasportnak adott interjúban:
Tényleg nem kábítás a szlogen, hogy a gurigolf minden korosztály sportjátéka. Így, aki a mozgás kedvéért teszi, az játszhatja egyedül is, nem kéri számon senki a képességeit. Ha pedig versenyeznek, akkor célszerű, hogy hasonló játéktudásúak vetélkedjenek. Általában azok játszhatják, akik szeretnek belerúgni egy labdába, szeretik az izgalmakat, jó levegőn és jó társaságban tölteni az idejüket. Más nem nagyon kell hozzá.

A programon látogatók megtalálják a hplusz.hu helytörténeti standját is, ahol kvízek, totók, színezők, kirakók várják az érdeklődőket, emellett megismerkedhetnek az arborétum több, mint 125 éves történetével is.

A nap zárásaként, 18:00 órától a Rózsabors Műhely ad koncertet. A zenekar februárban, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatta be legelső CD-jét, amely Tóthárpád Ferenc verseskötetének mellékleteként jelent meg. A koncert alatt lehetőség nyílik a kötet megvásárlására is.

A program idején (14:00-18:00) a felnőtt jegy 700 Ft, a kedvezményes (diák, nyugdíjas 500 Ft). 10:00 és 14:00 óra között az arborétumi jegyárak érvényesek.

A rendezvény bevételéből támogatjuk az arborétum különleges növényállományának gyarapítását.
 
Rövid videó a gurigolfról:
 


 
Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

3 × öt =