Ismered Karinthy Frigyes Így írtok Ti című stílusparódiáját? Esetleg olvastad Bödőcs Tibor Addig se iszik című könyvét? Vagy esetleg Varró Dániel Mi lett hova című verseskötetét? Ha igen, mindened megvan ahhoz, hogy versadaptációt írhass, megmutathasd, hogy képes vagy játszani anyanyelveddel, ismered a szavakban rejlő varázslatot. Kipróbálnád hogy hangzik a Ki viszi át a szerelmet című vers ha olyan szavakkal írod át, mint „szelfi” vagy „hashtag”? Faragj nekünk rímeket a nagy elődök nyomdokain haladva, pályázz, és légy alkotó résztvevője a Magyar Nyelv Hetének!

A versíró pályázat témája: Nagy László egy szabadon választott költeményének 21. századi adaptációja. (A pályaművek születhetnek szöveg-hű átiratként, megőrizve az eredeti vers szövegét mai szavakkal, de teljesen szabadon értelmezett változatokat is szívesen fogadunk.)

Pályázati kategóriák:

Középiskolás diákok pályamunkáit várjuk két kategóriában:

  • Vers – Nagy László egy szabadon választott költeményének átirata
  • Slam – Nagy László költői motívumai slam poetry átiratban

Beérkezési határidő: 2018. április 10.

A rajzversenyre beérkezett műveket szakértő zsűri fogja értékelni. A zsűri által legjobbnak ítélt művek alkotói könyvjutalomban részesülnek.

A díjazott alkotásokat és a legjobbnak ítélt műveket a Magyar Nyelv Hete rendezvénysorozat szombathelyi programján mutatják be 2018. április 13-án.

A műveket e-mailben az info@vasitit.hu e-mail címre, postai úton a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (9700 Szombathely, Kőszegi u. 2.) címére, vagy személyesen hétfőtől-csütörtökig 8-16 között lehet eljuttatni a vasiTIT Kőszegi u. 2. alatti irodájába lehet eljuttatni.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizenkettő − négy =