2018. augusztus 11-én, szombaton Bozsokon volt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó kortárs költők és zenészek száma: az Aranypatak Vers Fesztivál második napján két színpadon több tucatnyi program várta az új irodalom iránt érdeklődőket.

A koradélután kezdődött programok két helyszínen folytak: a Kneipp versudvarban költőknek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, így megismerhette a közönség Bősze Éva, Galambos Berni, Döme Zsuzsa, Katzler Hilda, Sinkó Adrienn, Bognár Alexandra, Devecsery László, Nagy Róbert, Rajmon Ádám és Poócza Nonsense András irodalmi munkásságának részleteit, valamennyien mélyebb betekintést engedtek a résztvevőknek költői tevékenységük hátterébe a hangulatosan kialakított udvarrészt körülölelő fák árnyékában.

A nagyszínpad hátteréül a műemlék toronyrom szolgált, míg a közönség a szilva-, alma-, és diófák között, sörpadokon, kerti székeken és napozóágyakon kényelembe helyezkedve élvezhették a programot, melyet a 701-es csoport indított, majd a Háklár Banda, Bujtás Ervin, a Kelemen Attila és Völgyi Attila alkotta duó és a Tarisznyások zenekar kínált változatos, zenével fűszerezett irodalmi műsort. A délután folyamán szintén ezen a színpadon tartott előadást a fesztivál idei kiemelt vendége, Varró Dániel József Attila-díjas költő is, aki egyébként örömét fejezte ki a fesztivál létrejöttének és dicsérte a program helyszínéül szolgáló vasi település környezetét, hangulatát is.

A nap folyamán helyi kézművesek és termelők portékáiból válogathattak a kilátogatók.

A fesztivált az egyik szervező, a Rózsabors Műhely koncertje zárta. Az első alkalommal megrendezett Aranypatak Vers Fesztivál megmutatta létjogosultságát, és biztosak vagyunk abba, hogy hamar felkerül nem csak a vasi, hanem az országos fesztiváltérképre is.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

kettő × öt =