A IX. Kultúra Lovagrend találkozó (összefoglaló)

0
Fotó: Kőszegfalviné Pajor Klára

A jének legfontosabb eseménye  a nemzetközi találkozó, melyet hagyományosan Tihanyban a „Kultúra Lovagrend  Origó pontjában” rendezünk meg.

Ez év május 24-26 között került megszervezésre a IX. találkozó, melynek helyszíne a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művésztelepe volt. (A Művésztelep a Belső tő falu felőli oldalán – Major utca 63 sz. alatt található).

Május 24-én pénteken került sor a találkozó ünnepélyes megnyitójára.  Az „Oázis” étteremben elfogyasztott közös vacsora után beszámoló hangzott el  a lovagrend missziójáról,  emlékezés a korábbi találkozókra, és az új lovagok bemutatkozására, valamint  Lengyák István nagykanizsai lovag bemutatta Zala megye  7 csodáját.

Május 25-én szombaton a délelőtti fórumon „művelődéssel a mélyszegésség ellen” címmel  több lovagtársunk vetített előadásban mutatta be környezetét.  Szó volt a civil együttműködésekről, valamint a lovagrend aktuális kérdéseiről. Ebéd után  elzarándokoltunk a „Stara Tratához”. Ez a világ legöregebb szőlőtőkéjének vesszője, mely a Falvak Kultúrájáért alapítvány közreműködésével került Mariborból Tihanyba és jelenleg ezt tekintjük lovagrendünk „Origó-pontjának”.

Borkóstolóra az András pincében került sor, majd  a vacsora utáni  vidám  zenés  esten Hegedüs Gergő apród mutatta be zenei tudományát.

Május 26-án vasárnap megtekintettük a Levendula Ház Látogató Központot, sor került a döntések meghozatalára, és a találkozó zárására.

[icon name=”icon-info-sign”][icon name=”icon-picture”] Kőszegfalviné Pajor Klára

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

5 × 5 =